Merhaba benim bir erkek muhabbet kuşum var onun yanına 10 gün önce dişi bir kuş aldım. Dişi kuşu alırken yanında daha büyük bir kafeste aldım. Petshopta erkek kuş yanımdaydı kendi kafesindeydi ve aldığımız dişi kuşu erkeğin kafesine attık ve eve geldim. Eve geldiğimde erkek kuşum dişiye ayak atıyordu kur yapıyordu dişide istemiyordu haliyle. Hemen iki kuşuda yeni kafese aldım ayak atmayı bıraktı erkek kuşum, dişinin yanına çekinerek gidiyor ve dişi hafif gagalayarak kovuyor erkeği ama bazende erkek kusarak besliyor dişi kuşu. Bir kaç gün önce kafese bir yuvalık aldım dişi yuvalığın deliğine gelip yuvayı inceledi baktı beğendi herhalde girip çıkıyorda. Şimdi asıl soruma geliyorum.
Dişi kuş çiftleşmek istiyorsa bile baskın olduğu için erkeği yanına pek yaklaştırmıyor olabilir mi? Dediğim gibi erkek kusarak besliyor dişiyi ama çok korkarak besliyor. Dediğim gibi erkek kuşum kendi kafesinde ayak falan atıyordu. İkisini erkeğin kafesine mi koymalıyım(erkeğin kafesi ufak) yoksa dişiyi erkeğin kafesine alıp erkeği yuvalık olan kafeste(büyük olan) mi bırakmalıyım?
Dişi kuş çiftleşmek istiyorsa bile baskın olduğu için erkeği yanına pek yaklaştırmıyor olabilir mi? Dediğim gibi erkek kusarak besliyor dişiyi ama çok korkarak besliyor. Dediğim gibi erkek kuşum kendi kafesinde ayak falan atıyordu. İkisini erkeğin kafesine mi koymalıyım(erkeğin kafesi ufak) yoksa dişiyi erkeğin kafesine alıp erkeği yuvalık olan kafeste(büyük olan) mi bırakmalıyım?

Son düzenleme: