oguzhan5881
Meraklı Üye
size ayırma yöntemi işe yararmı sağlıklı sonuç alırmıyım eş kuşlarım var 1 yıldır beraberler hala yumurta olmadı sizce ayırma yöntemi kullanmalımıyım ?
dişi kuş ile 3. yılımdayım erkeği alalıda 1 seneyi geçti hemen eş oldular . Daha önce boş yumurtlama falan olmadı kuşun vitamin yem olarak hiç bişeyini eksik etmem herşeyini yapar çok da güzel bakarım ama olmadı . erkekle çok iyi anlaşıyorlar devamlı yem kusuyor yuvayla ilgileniyolar ama 1 yıldır hala yavru yokBaşka bir problem var bence 1 yıldır bşey olmamışsa bulunduğu ortam yada bakımı ile alakalı bir sorun var demektir. Bunların hiç biri değil diyorsanız kuşlarda bir üreme sorunu olabilir özellikle dişiler belli bir zamana gelince boşta olsa yumurtlarlar eğer iyi bakılıyorlarsa
şu anda dişi de erkekde kızışmış durumda son çare olarak bide ayırma yı deniycemO zaman dişide bir sorun var Oğuzhan Bey bu dediklerinize göre çoktan yavrularını almanız gerekirdi.
bilmem internette çiftleşmeleri için ayırıyorlardı ordan gördüm benim kuşlar uzun süredir kızışmış şekilde duruyor erkek sürekli kur yapıyor zaten hatta bir fotoğraflarını atıp yumurtlayacakmı diye sorduğumda herkes yumurta var yazmıştı 2 ay önce falan ama şimdi poposu eski haline döndü ve yumurta yokKızışmış durumda ise niçin ayıracaksınız ki onu anlamadım zaten eş oldular dediniz yem kusuyorlar dediniz çiftleşme olmuyormu
bende önceden dişi kuş vardı erkeği sonra kendim oldum ve eş olduklarını düşünüyorum birbirlerini kaşıyıp yem kusuyolar e erkek süreklide dişiye kur yapıor kuşlarımı değiştiremem hele dişiyi hiç olmaz bayaa alıştım onaBenim fikrim naçizane. Bu namussuz kuşlar çok seçici olduklari yönünde. 1 yıldır eş olduğunu sanıyorsunuz aslında hiç eş olmamış olabilirler. Ya da yerlerini beğenmiyor, kendilerini güvende hissetmiyor olabilirler. Birde bazı Pet Shoplarda çift deyip takım deyip iki tane birbileri ile alakası olmayan kuşları yüksek fiyatlardan muhabbet kuşu tutkunu dostlara arkadaşlara giydiriyorlar. Bence tüm olasılıklari gözden geçirip kendi durumunu değerlendir. Her şeye rağmen olmuyor ise çare olarak eş değiştirme yolunu seç.
kuşları daha yeni odama aldım 1 hafta bile olmadı kuşlar hep balkondaydı ve o balkona sürekli girip çıkmayızBen tahmin edeyim kuşlar sizin sürekli vakit geçirdiğiniz odada ve duvarda asılı değil. Değilmi ?
Bende onu diyorum dostum hemen ayırma tüm detayları gözden geçir derimbende önceden dişi kuş vardı erkeği sonra kendim oldum ve eş olduklarını düşünüyorum birbirlerini kaşıyıp yem kusuyolar e erkek süreklide dişiye kur yapıor kuşlarımı değiştiremem hele dişiyi hiç olmaz bayaa alıştım ona
bende artık yavru kuşlar istiyorum başka çarem yok herşeyi yaptımB
Bende onu diyorum dostum hemen ayırma tüm detayları gözden geçir derim
dişiyi iki dakika dışarıya çıkardım ayağına bakıyım diye erkek deli oluyor ona dokunduğum içinHer şeyi yaptığınızı düşünüyorsanız beklemekten başka çareniz yok o zaman. Eş kuşları ayırarak yumurtlamasını sağlayacak bir yöntem ben duymadım. Eş olmayan kuşlar için yapıldığını biliyorum ama eş olanlar için ayırarak nasıl yapılacağını bilen varsa anlatsın bizde öğrenmiş oluruz böylece.