Ayaklar perişan halde, çürüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertmert
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mertmert

Yeni Üye
Merhaba,

Yaklaşık 2 aydır bizde olan yavrumuzun tırnakları teker teker kırılıyor, takılacağı bir oyuncak,tül vs yok ancak sanırım birşeyleri eksik. Alırken zaten tünekte değil yerde duruyordu başka yavru olmadığı için almıştık. Son durumda kuş tırnağını yemliğe takmış ve kopardı, bir ayaktaki 3 tırnağı da koptu. En uzun parmağın tırnağına her gün batticon ve terramicin sürüyorum ancak parmak çürüyor gibi. Veterinere götürdüğümde kangren yok dedi ancak batticon sürmeye başladığımdan beri parmak kurudu, acaba batticon mu bu hale getirdi. Kırık kontrolu yaptı veteriner kırıkta yok dedi. İki ayağı da perişan halde. Tırnağı olan ayağınada birşeyler olmuş onunda üstüne basamıyordu, şimdi hafif hafif basıyor ancak tırnağı olmayan ayak çok fena durumda,parmak resmen kuruyor. hiç deri vs yok kemik gibi kaldı, diğer parmaklarını da ısırıyor ona da batticon sürdüm korkuyorum onlarda çürüyecek gibi. Yem yiyor,su içiyor, gün içinde eskisi kadar olmasada ses çıkartıyor. tüneği çıkarttım yemı ve suyu dıbe ındırdım.havlu koydum ama yıne tellere tırmanıyor. Batticon kullanmaya basladıgımdan berı bu hale geldı hayvan, veteriner battıcon a devam et dedı ama durum hıc ıyı gıtmıyor.

Özetle: 1- Tırnaklı Ayak: Bir yerlere sıkıştırdı heralde 1 hafta üstüne basmadı ve hissizdi, şuan hafif basabiliyor ve kavramaya başladı. Ancak bugunde orta parmak tırnağı açıldı,kanama oldu batticon sürdüm
2- Tırnaksız Ayak: perişan sadece bu ayak ustunde duruyor ama parmaklar curuyor, batticon sürdükten sonra çürüme hızlandı, kaskatı hıc doku yok gibi aynı ayaklar 1 tırnaklı parmak kaldı onuda kendısı ısırıyor onda da uclarda kararma basladı.
Sadece bu konuda tecrübeli arkadaşlar bilgi versin lütfen yardımlarınızı rıca edıyorum.

Son düzenleme:
Hocam şimdiye kadar nerdeydiniz neden yardım almadınız ? Daha önce yazsaydınız bu kadar ilerlemezdi belki. Gagası nasıl ? Gagada da problem var mı ? İlk yapılacak şey dış parazit uygulaması. Veterinerden ivermectin etken maddeli bir ilaç alıp ense derisine bir damla ve parmaklara da sürün. 15 gün sonra uygulamayı tekrarlayın. Ayrıca neem yağı alın. Doğal yağdır korkmayın sağlıklı ayağı besliyor muhtemelen kuşunuzun ayağına da iyi gelecektir. Baticon sürmeyi kesin hemen. Ayrıca amino asit takviyesi ve vitamin takviyesi yapılmalı. Depovit aminovit veya BT amin forte ikisinden birini alın. Mutlaka probiyotik takviyesi de yapılmalı ( kanatlıoil prozim olabilir ) ama hızlı davranmalısınız özellikle ense damlası ve neem yağı konusunda. Yarın başlayın mutlaka ikisine de.

Hocam şimdiye kadar nerdeydiniz neden yardım almadınız ? Daha önce yazsaydınız bu kadar ilerlemezdi belki. Gagası nasıl ? Gagada da problem var mı ? İlk yapılacak şey dış parazit uygulaması. Veterinerden ivermectin etken maddeli bir ilaç alıp ense derisine bir damla ve parmaklara da sürün. 15 gün sonra uygulamayı tekrarlayın. Ayrıca neem yağı alın. Doğal yağdır korkmayın sağlıklı ayağı besliyor muhtemelen kuşunuzun ayağına da iyi gelecektir. Baticon sürmeyi kesin hemen. Ayrıca amino asit takviyesi ve vitamin takviyesi yapılmalı. Depovit aminovit veya BT amin forte ikisinden birini alın. Mutlaka probiyotik takviyesi de yapılmalı ( kanatlıoil prozim olabilir ) ama hızlı davranmalısınız özellikle ense damlası ve neem yağı konusunda. Yarın başlayın mutlaka ikisine de.
Hocam yanlış anlaşılma olmasın, tırnak bu hale gelmeden daha ilk kırıldığı gibi ayak sisince veterinere götürdüm, kırık muayenesi yaptı ve kırık yok izleyelim dedi. Ayak kötülesince acaba kangren mi diye geçen hafta yine götürdüm, kangren bu kadar hızla ilerlemez baticon sur hergun dedi, ama baktım ki bu iş daha da kötüleşiyor buraya yazmaya karar verdim. Parazit ile ilgisi var mıdır? Tırnak kırılmadan önce ayak sağlıkliydi tırnak kökünden kırıldı ve baticon a başladık bu hale geldi?

Hocam yanlış anlaşılma olmasın, tırnak bu hale gelmeden daha ilk kırıldığı gibi ayak sisince veterinere götürdüm, kırık muayenesi yaptı ve kırık yok izleyelim dedi. Ayak kötülesince acaba kangren mi diye geçen hafta yine götürdüm, kangren bu kadar hızla ilerlemez baticon sur hergun dedi, ama baktım ki bu iş daha da kötüleşiyor buraya yazmaya karar verdim. Parazit ile ilgisi var mıdır? Tırnak kırılmadan önce ayak sağlıkliydi tırnak kökünden kırıldı ve baticon a başladık bu hale geldi?
%100 parazitle alakalıdır demiyorum ama o ihtimali elemeliyiz. Ayrıca neem yağı da hrm anti paraziter hem antibiyotik hem antifungaldir

Veterineriniz kanatlı hekimi miydi? Hangi şehirde yaşadığınızı belirtirseniz kanatlı kliniği varsa size öneride bulunabiliriz. Kuşun durumu kritik.

Ek olarak eczaneden hirudoid forte jel alıp sorunlu bölgeye günde 2-3 defa hafif masaj yaparak sürebilirsiniz. Bu durumun batikonla alakası olucağını sanmıyorum. Bir resim yada video görsek iyi olurdu...

Ek olarak eczaneden hirudoid forte jel alıp sorunlu bölgeye günde 2-3 defa hafif masaj yaparak sürebilirsiniz. Bu durumun batikonla alakası olucağını sanmıyorum. Bir resim yada video görsek iyi olurdu...
Fotoları yukledım baslıkta gorunmesı gereklı? batıcon surdukten sonra bu hale gelmeye basladı, batıcon kuruttu gıbı ve sureklı ısırıyor saglam parmaklarını da kanatmaya basladı

Hocam ıstanbul kozyatagı taraflarındayım tavsıye veterıner varsa goturmek ısterım

Şirinvet pet ve kuş veteriner kliniği,
Red Kit Pet ve Kuş Veteriner Kliniği,
GALAKSİ PET ve KUŞ VETERİNER KLİNİĞİ,
Meydanpark Pet Kuş Veteriner Kliniği,

Geri