Ayak Delisi Kuş

Nasıl_ki

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.Benim kuşum 5 aylık dişi.Her ne sebebdense bir yere yatar yatmaz direk ayaklarımın yanına geliyor ve saatlerce kedi sesine(miyavlamaya)benzer sesler çıkartıp gagasını ayak parmaklarıma sürtüyor,oynuyor,sağında solunda dolanıyor.Ayağımı çekeyim diyorum takip ediyor bırakmıyor.Bir mana veremedim bu işe.Susuyor mu?Acıkıyor mu?Oyun mu oynuyor?Yoksa başka bir şey mi istiyor bir türlü anlayamadım bu işi,yardımcı olursanız sevinirim.

Öncelikle çok güldüm :D anladığım kadarıyla oyun oynuyor başka bir sebebi olduğunu düşünmüyorum :)

Daha entrasan tarafı Sabah 7 civarı başka bir odada kafesinden çıkartıyorum ve kendi odama uyumaya gidiyorum.Nasıl oluyorsa saat 10 gibi onu yine ayağımın dibinde buluyorum :)

Ayağınızı oyuncak haline getirmiş. Benim kuşlarım da bu dediklerinizi elimde yapmayı çok seviyorlar. Özellikle tırnaklarıma gaga sürtme veya vurma hareketini çok yaparlar çünkü kendi aralarında da bu şekilde anlaşıp, oyun oynayıp, birbirlerine kur yaparlar.

Elinize de alıştırabilirsiniz. Bir çok kişi kuşun parmaklarınızla oynamasına izin vermeyin diyor ama bunun beni tatmin eden bir açıklamasını göremedim. Bazı erkek kuşlar sahiplerinin eliyle çiftleşmeye çalışır, etrafımda ve youtube'da çok gördüm, buna izin verilmediği takdirde bence kuşun sahibiyle iyi vakit geçirmesi için son derece faydalı.

Tırnak onlara gagayı anımsatıyor sanırım bu yüzden yapıyor elinize alıştırabilirsiniz o hareketi yapıyorken sizde onun gagasını mesela işaret parmağınızın gagasını değdirin böyle böyle alışır, yalnız gerçek çok güldüm hala gülüyorum

Elinize de alıştırabilirsiniz. Bir çok kişi kuşun parmaklarınızla oynamasına izin vermeyin diyor ama bunun beni tatmin eden bir açıklamasını göremedim. Bazı erkek kuşlar sahiplerinin eliyle çiftleşmeye çalışır, etrafımda ve youtube'da çok gördüm, buna izin verilmediği takdirde bence kuşun sahibiyle iyi vakit geçirmesi için son derece faydalı.

Ele alıştırmama konusunda yapmayın diyenler sebep olarak neyi söylüyor dikkatimi çekti

Geri