Ayırayım mı?

Cansunur ÖZEN

Paylaşımcı Üye
hayırlı sabahlar arkadaşlarım gününüz aydın olur inşallah. Güzel haftasonlarınız olsun.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere mubişlerimi ayırsam mı diye düşünüyorum .
Erkek 1 yaşında kızışmış bir durumda gördüğünüz gibi ;
471FC647-F1DB-4113-AADB-E1B6776C53A3.jpeg

Kızım da yeni kızıştı 7 8 ay civarı ;
CF2EAE66-4662-4BBF-AF48-2C85F80F2618.jpeg

Asıl soruma geliyorum bu arkadaşlarda kaşıma kusma yuvalığa girme çıkma her şey mevcut ancak çiftleşme yok. Açıkcası benim için sıkıntı yok olmasa da olur ama erkek sürekli kıza ayak atma peşinde kızda erkeği döverek uzaklaştırma peşinde. Aslında kız da kızıştı neden böyle yapıyor bilmiyorum ayırmak mı çare ?

Bence ayir ayri ayri kafeslere koy birbirlerini gorecek sekilde 1 hafta 10 gun beklet sonra birlestir sonuc alirsiniz ...ayrica mama takviye de yap tavsiyem ...

Bence ayir ayri ayri kafeslere koy birbirlerini gorecek sekilde 1 hafta 10 gun beklet sonra birlestir sonuc alirsiniz ...ayrica mama takviye de yap tavsiyem ...
Hayvanları 1 hafta 10 gün birbirlerini görecek şekilde ayırırsam eziyet olmuş olur. ayırırsam en fazla 1 hafta o da birbirlerini görmeyecek şekilde daha sağlıklı olacağını düşünüyorum . Mama Öner’iniz var mı acaba

Rendelenmiş suyu sıkılmış havuç, iyi haşlanmış ve soğumuş yumurta, zarı soyulmuş yumurta kabuğu, irmik, Nijer tohumu, chia, tatlı şalgam tohumu, keçiboynuzu tozu

Hocam bunların hepsi karışacak mı? kuşları ayırıp ayrı ayrı mı vereyim
Evet karışacak, hafif nemli olması lazım, bunun için de yumurtanın soğumuş, havucun fazla suyunun sıkılmış olması gerekiyor. Farklı tarifelere de bakabilir, sevdiği yiyecek ve tohumları da mamalarına katabilirsiniz. Ayırmak size kalmış. Kuşların ayrılmasının son çare olarak düşünülmesi taraftarıyım

Evet karışacak, hafif nemli olması lazım, bunun için de yumurtanın soğumuş, havucun fazla suyunun sıkılmış olması gerekiyor. Farklı tarifelere de bakabilir, sevdiği yiyecek ve tohumları da mamalarına katabilirsiniz. Ayırmak size kalmış. Kuşların ayrılmasının son çare olarak düşünülmesi taraftarıyım
Erkek zaten fazlasıyla kızıştığı için bir daha mama takviyesi yapmalı mıyım? Sadece dişiye mi yedirmeliyim

Erkekler yetişkinliğe eriştikten sonra genel olarak kızışmış haldedirler zaten. İçgüdüleri, onları sürekli kendi neslini devam ettirmeleri için harekete geçirir. Sağlıklı ve tüy değişiminde olmayan erkekler, genellikle çiftleşme isteğinde olurlar. Eğer mamaya alışkın değillerse, pek yemiyor, biraz tadına bakıp bırakıyorlarsa her gün, her ikisine de mama verebilirsiniz.

Erkekler yetişkinliğe eriştikten sonra genel olarak kızışmış haldedirler zaten. İçgüdüleri, onları sürekli kendi neslini devam ettirmeleri için harekete geçirir. Sağlıklı ve tüy değişiminde olmayan erkekler, genellikle çiftleşme isteğinde olurlar. Eğer mamaya alışkın değillerse, pek yemiyor, biraz tadına bakıp bırakıyorlarsa her gün, her ikisine de mama verebilirsiniz.
Peki teşekkür ederim o zaman ayırmayıp bu mamayla bir hafta kadar denicem

Bence çok daha uzun süre beklemelisiniz. Zaten söylediğinize göre dişi yavru yapacak erişkinliğe yeni ulaşmış. Yakın zamanda ayırmanızı tavsiye etmem

Süleyman bey bazı arkadaşlar havucun suyunu çok sıkmayın diyorlar?

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Süleyman bey bazı arkadaşlar havucun suyunu çok sıkmayın diyorlar?

LG-H840 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben katılmıyorum. Havucu severek yerler ve suyu sıkılmazsa aşırı sıvı tüketiminden kaynaklı ishal, can sıkıcı olabilir. Zaten suyunu tamamen alma şansımız yok. Sadece rendelediğimiz havucu avucumuzun içinde bir miktar sıkarak fazla suyunu alırız.

Hangi kafeste geri birleştirecekseniz yuvalık takılı haldeyken erkeği o kafeste tutun. Sonra dişiyi erkeğin yanına atın.

Geri