ASYA KİVİ ÇİMEN KARAŞİMŞEK

Beatiful45

Yeni Üye
Merhaba karaşimşek bize hediye olarak geldi.Irkı veya yaşı hakkında tam bir bilgim yok.tahmini bir galiba.
Asya ,kivi , çimen adında üç dişi muhabbet kuşumuz var .Alt üst üretim kafesi var.Üstte kivi ve çimen yaşıyor.Altta asya tek yaşıyor.
Bu muhabbet kuşunu Kivi veya Çimenden hangisi ile eşleştirebilirim?

Alttaki tek muhabbet kuşumuz Asya ise dört defa eşe attık.hiçbir zaman yumurta koymadı.Eşleri öldü .Bir üretimhaneye sorduğumda ise üretim için uygun kuş değil denilmişti. Farklı bir alanimda yok Eğer üsttekilerden biri ile anlasirsa üstte üç kuş yasayacaklar.
Anlasamassalar asya 'nın yanına arkadaş olarak koyma düşüncem vardı ama bu da uygun gibi durmuyor zira bıraksak kuşu bir kaşık suda boğacak.😆

Farklı bir alan edinmem mecbur olacak o zaman.
Karasimseği eski bir kafese koydum iki gündür dışkısı iyi ama hediye alınan petshopta arka kanadını mahfetmisler.bugun odada hepsini beraber saldim hareketlerini gözlemlemek için ama uçmaya biraz engel oluyor.Bu kanat için ne yapabilirim canını acıtıyor gibi🤔
Kuşların resimlerini ve isimlerini ekleyeceğim .
@alpdna
@Selçuk YÜKSEL
@Recai SULAMİS
Forum üyeleri forum sakinleri yorumlarınızı ve yardımlarınızi bekliyorum.🌼

Merhabalar, Karaşimşek tek erkek olarak şanslı mı şanssız mı bilemedim 🙂
Hangisiyle eşleşeceğine kendisi karar versin, hangisiyle iyi anlaşıyorsa onunla ayrı kafese koyun. Kuyruğu geldiğinde mi öyleydi yeni mi oldu? Muhtemelen tele çok yakın olduğundan dolayı o şekilde olmuş. Sizdeyken olduysa eğer telle tünek arasındaki mesafe aralığını açın. Bt amin forte takviyesi yapın, tüy sağlığına iyi gelir 🤗

Bugün yaptığınız gibi hepsini salın kendi tercihlerini kendileri yapsınlar. Hangisiyle yakınlaştığını anlarsınız zaten. Kiviyle eşleşse daha iyi olur ama zorlamayla olmaz maalesef. Tüyler acı vermez korkmayın. Ya tüye girip değişmesini bekleyeceksiniz. Yada siz çekip yenisinin çıkmasını bekleyeceksiniz.

Bugün yaptığınız gibi hepsini salın kendi tercihlerini kendileri yapsınlar. Hangisiyle yakınlaştığını anlarsınız zaten. Kiviyle eşleşse daha iyi olur ama zorlamayla olmaz maalesef. Tüyler acı vermez korkmayın. Ya tüye girip değişmesini bekleyeceksiniz. Yada siz çekip yenisinin çıkmasını bekleyeceksiniz.
Teşekkür ederim.Kuşlar şuan çok iyi anlaşıyor
Biraz belki geniş çaplı bir soru olacak ama hangi eşleşmeden ne tip yavrular gelebilir.
Ayriyeten kuşlarin tam ırklarını pek iyi bilemiyorum.
Yerli ve çek kırma kuşlar diye biliyorum
.fakat kivi'ye Jumbo kırma diyende oluyor.🤔

Merhabalar, Karaşimşek tek erkek olarak şanslı mı şanssız mı bilemedim 🙂
Hangisiyle eşleşeceğine kendisi karar versin, hangisiyle iyi anlaşıyorsa onunla ayrı kafese koyun. Kuyruğu geldiğinde mi öyleydi yeni mi oldu? Muhtemelen tele çok yakın olduğundan dolayı o şekilde olmuş. Sizdeyken olduysa eğer telle tünek arasındaki mesafe aralığını açın. Bt amin forte takviyesi yapın, tüy sağlığına iyi gelir 🤗
Kuyruğu düzeliyor teşekkür ederim.

Geri