yeniebeveynler
Yeni Üye
Merhabalar, kuşumuz 4 aylık, 2 aylıkken aldığımızda da olan ve benim sorun olduğunu bilmediğim şeyler şu an arttı. Bunlar;
- Kuyruk atması, nefes alıp verişiyle birlikte sallanıyor videosu:
- Nefes alma seslerinin bariz duyulması. Videosu:
- Sesinin az çıkmaya başlaması. Bu arada bu konuda hiçbir fikrim yok normal mi? Çok az konuşuyor en başından beri -arkadaşımın kuşuna göre- şimdi sesi konuşsa bile daha az geliyor gibi emin de değilim. Bu konuyu yazarkenki konuşmasını atıyorum, ilk defa bu kadar çok susmadan konuşuyor derdi ne bunun mutlu mu rahatsız mı ya?
- Sağ kanadı titriyor. Daha önce bir sakatlık geçirdik ve çok da zaman geçmedi üstünden. Uçmasında hiçbir sorun yok. Kanadı da aşağıda durmuyor, tam olarak açıyor. Ama arada sırada aşırı aşırı hızlı titretiyor. Sakatlıkla ilgili konu: https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/kırık-değil-mi.81567/
- Tüy döküyor ama bunu normal diye düşünüyorum. Yavruluktan çıkış veya mevsim geçişleri tüy dökümü olabilir diye düşündüm. Bu konuda da fikrinizi alırsam harika olur. Tüm tüylerini döktü herhalde, yenileri de çıkıyor sürekli sert sert. Yalnız geçen gün kuyruk tüyünden birini de döktü. Normal mi?
- Oyunbaz değil. Bu onun kişiliği mi yoksa enerjisi mi yok? Aldığımızdan beri aşırı uysal nereye koysan duruyor ne yapsan bir şey demiyor. Evin her yerine konabileceği yerler astım, yemekli sulu. Kafesinin önündeki daldan ayrılmayı istemiyor. Bu da tüy dökümüyle birlikte başladı.
- Kilosu. Sakatlandığı zaman kilo alıyor mu diye ilk defa ölçtüm. 27 gramdı. 3 haftada 29 oldu, alması güzel ama yine de ortalamanın altı mı yoksa daha yaşı küçük olduğundan mı?