Artık Uçamıyor...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aleynaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

aleynaa

Guest
Muhabbet kuşum uru yüzünden uçamıyor. Veterinerin dediğine göre uzun süre uçmadan durursa yeteneğini kaybedebilirmiş , açıkcası şaşırdım böyle demesine kuş hiç uçma yeteneğini kaybeder mi ?
(urdan dolayı sağ ayağını bile zor hareket ettiriyor )

kaslar işlevini yitiriyor sanırım,ayağın 5 ay alçıda kalıp sonra alçı açılınca yürüyemediğin gibi..

:( geçmiş olsun umarım ileşir ve acısı olmaz hayvanlar sıkıntılarını anlatamayan canlılar olarak bebek gibidir geçmiş olsun Rabbim hiç bir canlıya acılı bir yaşam yaşatmasın

uçamadığını görünce de üzülür sanırım, bu nedenle kafesten çıkarmıyorum ama çıkmak istiyor sürekli

en azından hareket etmesini sağlayın yoksa göğsünde yağlanma olur..

Geçmiş olsun ins eski sağlıklı günlerine döner

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

aynı sorun 2 defa benim 11 yıl yaşayan albino muhabbetimde olmuştu. veteriner hiçbir şekilde urunu alamayacağını yoksa öleceğini söylediğinden aldırmamıştım ve entresan olan 2 defada urunu kendi deşip söktü. ben bembeyaz kuşu sabah kan içinde görünce şok yaşamıştım ve o korkuyu düşünün. ama korktuğum gibi olmadı kendini iyileştirdi. hemde bunu iki defa yaptı ve 11 yıl yaşadı. bu süreçte tabiki mamaların ı ve vitaminlerini eksit etmedim. kan kaybından halsiz kaldı 1 hafta felan. kuşlar çok narin ve hassas fakat bir o kadar da akıllı. hala geçmişe dönüp baktığımda kendini iyileştirmesini hayretler içinde düşünürüm.

umarım sizin kuşunuzda biran önce toplanır ve eski sağlığına kavuşur.

teşekkürler maşallah 11 yıl yaşamış :) veterinere gösterdiğimde urdan kan çekmişti ,az da olsa uru küçülmüştü fakat tekrar büyüdü tekrar veterinere götürücem , dediğiniz gibi benim kuşumda oynuyor uruyla kanatıyor fakat hiçbir değişiklik yok

benim erkek muhabbetimde uçamıyor kafesi açıyorum dişi hemen uöuyo o arkasından bakıyo çok üzülüyorum erkek kafesten bile çıkmıyo hayata küstü napcam bende bilmiyorum :S :(

teşekkürler maşallah 11 yıl yaşamış :) veterinere gösterdiğimde urdan kan çekmişti ,az da olsa uru küçülmüştü fakat tekrar büyüdü tekrar veterinere götürücem , dediğiniz gibi benim kuşumda oynuyor uruyla kanatıyor fakat hiçbir değişiklik yok

umarım en kısa sürede toparlar. destiği zaman ki durum çok kötü oluyor ama iyi bakım olunca toparlıyor ve yeni tüylerle hiç sorunu kalmıyor. eminim sizin kuşunuzda atlatacak bu durumu. 11 yıl yaşadı benim beyaz oğlan zaten o vefat edince 2 yıl kuş besleyemedik yeni cesaret edip 1 cift alabildim 2 hafta önce.

sizi anlıyorum , ilk muhabbet kuşum 3 yıl yaşamıştı ölmesi bizi çok üzmüştü ve cesaret edememiştik yeni kuş almaya dediğiniz gibi , 1 yıl önce aldım ve şimdi böyle oldu dua edebilirim sadece iyileşmesi için..

11 yıl , ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum :(

Geri