bysmtnc
Paylaşımcı Üye
dün petshoptan aldım.yerli üretim.40-50 günlük dedi satıcı.rengi hosuma gitti ancak eve geldigimde poposunun kirli oldugunu gördüm.bi skıntı olur mu.kafeste diger kuşlardan daha canlı gibi geldi bana.kısa zaman önce de kuş almıştım.2 aya yakın baktım ama pek yakınlık göstermedi.otobüs yolculuguna cıkardım dayanamadı öldü hayvancağz. simdi yeni aldım.hata yapmadan kendime alıştırmak istiyorum.dün saat 7gibi eve getirdim kafesine koydum. sabah altıda baktım yemligine hala yem yememişti.dün akşam elime yem koyup kafese soktum yer diye yine yemedi.alışma döneminden dolayımı böyle yoksa baska biseymi var.birde petshopcu hergün yarım saat felan eline al sev dedi.daha cabuk alısır dedi.ama internette bu fikri savunanların yanında aldıgınızda 1-2 hafta kafesten cıkarmayın yokmuş gibi davranın sonra yavaşca elinizi kafese yaklaştırın,sokun vs vs şeyler var.hangisi dogru sizlerden yardım almak istiyorum.kafesten cıkarmamakmı bi süre yoksa alıp sevmek hatta evde ucurmak mı.? eski kuşumu aldıktan 2 saat sonra cıkardım kafesten çarptı bi kaç kez.bi kaç gün sonra ayagını felan sakatladı ama geçti.buda öyle olur mu ?.
kuşum maşallah çok güzel cok begendim rengini akıllı da bişeye benziyo diger kuştan daha güzel inşallah alışır. yardımcı olurmusunuz bana sıfırdan nasıl eğitilir.korkutmamak icin napmalıyım.
kuşum maşallah çok güzel cok begendim rengini akıllı da bişeye benziyo diger kuştan daha güzel inşallah alışır. yardımcı olurmusunuz bana sıfırdan nasıl eğitilir.korkutmamak icin napmalıyım.