Anne beslemiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seyma-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seyma-

Yeni Üye
Arkadaşlar bayram nedeniyle herkes gibi bende köye gittim ve iki gün falan kaldim an itibariyle suan eve gelmiş bulunmaktayım. Kuslarimda evdeydi ve gitmeden once yemlerini sularini vermistim ve 4 yavrusu vardi simdi geldim bi yavrusu daha cikmis ve yemlerini sularini tazeledim. Yuvaliktan cok ses geliyordu ve acip baktimve tum yavrularin kursaklari bomboş. En buyuk iki tanesi ayaga kalkip harkeet ediyorlar ve tahminimca daha bu sabah cikan en kucuk yavru eziliyor altlarinda ve cidden hepsinin kursagi bos. Anne hâlâ beslemiyor. Geleli ve yemlerini tazeleyeli 15 dakika oldu girmiyor. Bi girdi 1 dakika durup tekrar indi yem yiyor suan . Esinden yem yiyoryemlikten yiyo su iciyo oyle takiliyo ama girmiyo kesinlikle. Ne yapacagimi bilmiyorum. Ölmelerinide istemiyorum. Çiftin ilk kuluçkasida degil yani beslememezlik yapmasin. Anlamiyorum. Anneyi nasil yuvaya sokabilirim yada ben nasil yavrulari besleyebilirim bilmiyorum fikir verirseniz sevinirim. Ilk defa boyle yapiyo ve inatla girmiyo yuvaya. Normalde ben kapagini sctigim anda bile girerdi yuvaya ve simdide aciyorum belki girer diye ama girmiyo umrunda degilmis gibi takiliyor. Cok uzuluyorum suan. Babada onceki kuluckalarda beslerdi bunda beslemiyo ve hayvanlar deli gibi otuyorlar icim sizliyo. Ve bense hic bir sey yapamiyorum. Eger buraya kadar okuduysan lutfen yardim edebilecek bir seyler yaz. Simdiden tesekkurler.

Yazın üretim yapılmaz. Yuvalığın içerisi ortam sıcaklığından daha sıcak olur. Anne de girmek istemeyebilir. Yazın üretim yapmak eğer tedbir alınmaz ise ölümcül olabilir. Yavrular için mama hazırlayın (elle besleme maması varsa) ve yedirin ağzından.
Ortam değişikliği sebebi ile de anne yuvaya girmek istemiyor olabilir ayrıca.
Mamanız yoksa forumda acil durum maması tarifini vermiştim yumurta ve mısır unu ile yapılan,ordan bakın.

Yazın üretim yapılmaz. Yuvalığın içerisi ortam sıcaklığından daha sıcak olur. Anne de girmek istemeyebilir. Yazın üretim yapmak eğer tedbir alınmaz ise ölümcül olabilir. Yavrular için mama hazırlayın (elle besleme maması varsa) ve yedirin ağzından.
Ortam değişikliği sebebi ile de anne yuvaya girmek istemiyor olabilir ayrıca.
Mamanız yoksa forumda acil durum maması tarifini vermiştim yumurta ve mısır unu ile yapılan,ordan bakın.
Şuanlık anne beslemis yavruları ama yinede yuvalığa girmeye çekiniyor dediğiniz gibi sıcaktan olabilir dikkate alacağım. Ve üretim yyapmiyorum yani kesinlikle hayvanlari uretim icin zorlamam evde besledigim kendi ciftimdi ve burden bire yavrulamaya basladilar ve bende yuvalik takip gelen yavrularin saglikli olmasindan baska bir sey yapamaz oldum. Bugün gidip her ihtimale karsi yavru mamasi alacağım. Cevap verdiginiz icin teşekkürlerr.

Geri