Çok kuşun aynı ortamda bir arada durması ve özellikle kavga da etmelerine olanak sağlaması uzun sre geçmeyen yaralara da neden olabilir. Ben zannediyorum ki bu kavgada dolayıdır, siz farketmemişsiniz bu şekilde olduğunu. Teramcyn sürmeye devam edin, fazla evham yapmayın. Akabininde kuşlarınızı ayırdınız mı diye sormak istiyorum? Bu tedaviyi gözlemleyin ama birkaç gün gözlemleyin, eğer hayır ben eminim sıkıntı başka diyorsanız dediğim gibi gidin ve veterinerden tahlil isteyin yahut o bir açıklama yapsın belki ben bilmiyor olabilir. Ayrıca vitamin desteği de yapın; bir yem takviyesi kullanın: VİTALİS, NEKTON S, OMNİ-VİT gibi.
Biz ne kadar önlem alsakta onlar her şey kemiren canlılar, eğer üretimleri de doğru elde edilmedi ise; bağışıklık sistemleri zayıf olan kuşlarda elde edilebiliyor. Bu daha kolay hasta olmalarına dahi neden olabilir, kısacası bunların anne babasının kim olduklarına kadar inebilirim size burada. Doğru elde edilmeyen kuşların bağışıklık sistemleri dediğim gibi zayıf olabiliyor. Misal tüy tiplerine dikkat edilmeden eşe atılan kuşlarda tüy rahatsızlığına çok rastlanır. Bunlar hakkında birçok konu ve gerekli yerlerde üreticilerin videoları dahi vardır. İnceleyebilirsiniz.