ufuklarotesi
Yeni Üye
arkadaşlar 2 yaşında erkek kuşumun yaklaşık 20 gündür kursakla alakalı bir sıkıntısı var. 3-4 veterinere götürdüm ancak bölgede teşhis koyabilecek veteriner maalesef çıkmadı. en son gittiğim veteriner kursak mantarı yada iltihabı olabileceğini söyledi. vil floks a başladım, 5 gün kullandım. 5 gün ara veriyorum şuan. 5 gün daha kullanıcam. ayrıca kursak mantarı için mikostatin diye bir ilacı kullanıyorum ağzına 3 er damla her gün. bir de su içmediği vitamin damlatıyorum ağzına . kuşumda halsizlik diye başlamıştı sıkıntı. hatta konu açmıştım. kuşumun sol gözü görmüyor ve sol ayağında da sanırım felç var. ayrıca uçup yere düşüyor. son 4-5 gündür yem yutamıyor. kabuksuz yem lapasıyla besliyorum. dilinin gırtlağına doğru olan bölümündü kanlı bir kırmızılık var. bir türlü geçmedi. ne yapsam arkadaşlar. bu hastalıkla mücadele edip kazanan oldu mu acaba? bu arada kuşum uzun süredir yem çıkarıp tekrar geri yiyordu. ne yaptıysam bir türlü engel olamıyordum. sanırım o sebep oldu. arkadaşlar iltihap ya da mantar ne yapabilirim. en azından hayvanın hayat standartlarını biraz yükseltebilirsem yani kendi kendine yem yiyip suyunu içeçek hale gelirse en azından eziyet çekmez böyle. lütfen tedavi konusunda yardımcı olacak önerilerinizi yazın tecrübeli arkadaşlar.