Melih.S59
Onursal Üye
- Katılım
- 6 Mar 2019
- Mesajlar
- 2,130
- Tepkime puanı
- 1,796
Açık olarak 500 gr Kalamar kemiği aldım.Kullanmadan önce temizliğini ve dezenfekte işlemini yapmam gerekiyordu.
Bu temizlik ve dezenfekte işlemini nasıl yaptığımı sizinle paylaşacağım.
1.) Önce kalamar kemiklerini rahatça yıkaya bileceğimiz bir kap alıyoruz.Kaba koyacağımız her litre suya 1 tatlı kaçığı Karbonata ( Sodyum Bikarbanot)
koyuyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
2.) Kalamar kemiklerini hazırladığımız karbonatlı suya bastırıyoruz ve elimizle yavaş bir şekilde karıştırıyoruz.Kalamar kemiklerinin elimizi kesmemesi için çok dikkatli olmalıyız.
3.) Kalamar kemiklerini karbonatlı suda 1- 1,5 saat bekletiyoruz.Ara sıra kalamar kemiklerini suya bastırmamız daha iyi olacaktır.
4.) Sürenin sonunda karbonatlı suyu dökerek,Kalamar kemiklerini güzelce duruluyor uz.
5.) Kaba yine kalamar kemiklerini rahatça bastıra ve karıştıra bileceğimiz kadar su koyuyoruz.
6.) İçine 1 çay bardağı sirke koyuyoruz ve kalamar kemiklerini bastırarak çalkalıyoruz.
7.) 1 saat kalamar kemiklerini ara sıra bastırarak ve karıştırarak bekletiyoruz.
8.) Sürenin sonunda kalamar kemiklerini güzelce duruluyor uz ve süzülmeye bırakıyoruz.
9.) Kalamar kemiklerini daha öne içine alüminyum folye serilmiş bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz.( Üst üste koyabilirsiniz )
10.) 100 derecede fırının en alt kısmına koyarak 20 dk fırında bekletiyoruz ve çıkartıyoruz.( Fırınların yapıları farklı olduğundan her 5 dk bir kontrol edin ki kalamar kemikleri yanmasın)
11.) İyice kuruması için fırın tepsisinin içinde uygun bir yerde bırakıyoruz.
Bu temizlik ve dezenfekte işlemini nasıl yaptığımı sizinle paylaşacağım.
1.) Önce kalamar kemiklerini rahatça yıkaya bileceğimiz bir kap alıyoruz.Kaba koyacağımız her litre suya 1 tatlı kaçığı Karbonata ( Sodyum Bikarbanot)
koyuyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
2.) Kalamar kemiklerini hazırladığımız karbonatlı suya bastırıyoruz ve elimizle yavaş bir şekilde karıştırıyoruz.Kalamar kemiklerinin elimizi kesmemesi için çok dikkatli olmalıyız.
3.) Kalamar kemiklerini karbonatlı suda 1- 1,5 saat bekletiyoruz.Ara sıra kalamar kemiklerini suya bastırmamız daha iyi olacaktır.
4.) Sürenin sonunda karbonatlı suyu dökerek,Kalamar kemiklerini güzelce duruluyor uz.
5.) Kaba yine kalamar kemiklerini rahatça bastıra ve karıştıra bileceğimiz kadar su koyuyoruz.
6.) İçine 1 çay bardağı sirke koyuyoruz ve kalamar kemiklerini bastırarak çalkalıyoruz.
7.) 1 saat kalamar kemiklerini ara sıra bastırarak ve karıştırarak bekletiyoruz.
8.) Sürenin sonunda kalamar kemiklerini güzelce duruluyor uz ve süzülmeye bırakıyoruz.
9.) Kalamar kemiklerini daha öne içine alüminyum folye serilmiş bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz.( Üst üste koyabilirsiniz )
10.) 100 derecede fırının en alt kısmına koyarak 20 dk fırında bekletiyoruz ve çıkartıyoruz.( Fırınların yapıları farklı olduğundan her 5 dk bir kontrol edin ki kalamar kemikleri yanmasın)
11.) İyice kuruması için fırın tepsisinin içinde uygun bir yerde bırakıyoruz.