.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan statham
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

statham

Yeni Üye
.

Son düzenleme:
Maşallah :) Şu balı krakeri cıkart kafesten yemesin herşeyi kimyasal :) Kafes dışında elini göster alışsın bi kaç gün elini sonra kafesin içine koy ilk 3. 4gün tünek alıştırması yap eline konduğunda 10 15 saniye beklet aynı şekilde tekrarlat. 3 günün ardından dişarı sal kafeste yaptığın tünek şeklini odanın içinde yap kaçtıkca peşinde git bi hayli yorulunca parmağında duracak :) kafesle birlikte kalsın bilgisayarın yanında hem konuşturursun hem alışmış olur . Hava değişimi ishal yapıyor sürekli yer değişimi etkiler brz kafesin üstüne örtü cek. Sigara dumanı baya etkiler akciğeri neki onun içmiyen insan bilene etkileniyor ömrünü cok kısaltır vb hastalıklar yapar :)

Ciddi hava değişimleri kuşun en basit hastalık olan üşütmesine neden olur, ısıyı korursanız sıkıntı olmaz. Sıcak zarar vermez ancak soğuğun çaresi bulunmaz ise kuşlar sıkıntıya girer çünkü sıcak iklimlere alışık kuşlardır ancak bu kuşun ortamına da bağlı olabilir. Akabinin de radyasyonun zararları hakkında ne biliyorsanız o şekilde bilgi her can için geçerlidir. Sigara insanları kanser edebileceği gibi, kuşları da kanser edebilir; tümörler oluşabilir, solunum sisteminde sıkıntı olabilir dolayısı ile akciğerleri iflas edebilir.

Bunların dışında kuşlarımızı yahut elimizde bulunan canları sadece çok severek eğitebiliriz, amaç eğitmekten ziyade sevmek olduğu zaman kişi nasıl davranacağını bilir tedirgin olmaz. Onu korkutmadan, acele etmeden özellikle de ceza vermeden bu işe başlayın. Kafese mi girmek istemedi gece yatarken, alın onu parmağınıza konuşun böyle böyle uykum geldi ama benim deyin grecektir bir süre soınra. Parmağınıza gelmiyorsa dahi konuşun, bak tamam almıyorum elime korkma ama bunu aşalım beraber gibi. Bir insan düşünün, sizden kat kat uzun kat kat büyük gözleri ve burnuyla size sokulmaya çalışıyor. Önce güvenmek istersiniz değil mi, kısacası ona güven kazandırım. Bu konuya bir göz atabilirsiniz:
http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/mesele-sevgi.62746/

Maaşallah kuşunuza. Arkadaşın söylediği gibi ballı krakeri atın gitsin, veya para verdim yesin derseniz de bir daha almayın. Ahşap tünek temin edin. Salıncakta metal malzeme var, paslanma gibi bir şey olursa onu da atın. Öncelikle temizliğe ve ani sıcaklık değişimlerine dikkat etmelisiniz.
Eğitmek için, mümkün olduğu kadar birlikte vakit geçirip sakin ve sevecen tavırlarla güvenini kazanmalısınız. Sürekli insanlarla aynı ortamlarda bulunması olumlu etki yapacaktır ama sigara dumanı son derece zararlı.
Radyasyon meselesini kafanıza takmayın. Yaklaşık 30 yıldır bilgisayarlarla içiçeyim ama bariz bir zararını görmedim. Ancak uzunca bir süre sigara kullandım ve zararlarını da bizzat yaşadım.
Muhabbet kuşları kendilerini ısıtabilir, soğuğa dayanabilir ancak yüksek sıcaklıklar, özellikle kafes içindeyken, terleme yapmayan bu canlılar için sorun teşkil edebilir. Asıl önemli olan ani sıcaklık değişimlerinden korumak, bu yüzden soba ile ısınan mekanlar, sağlığını tehdit edebilir. Hava sıcaklıklarının düşük olduğu bu dönemde yolculuğa çıkarmak mutlaka kuşu olumsuz etkileyecektir. Akıllı yemlik ve suyuna sirke katmak birkaç gün idare edebilir. Üç günde bir suyunu değiştirecek, yemini kontrol edebilecek birisi varsa, hiç yanınızda götürmeyin derim.

Geri