6-7 aylik muhabbet kusu

ebruçakbaş

Yeni Üye
İlk defa kus sahiplendim. Bir bilgim ve tecrübem bu sebeple yok kuşumu petshoptan aldım. Alırken 2-3 aylik bir yavru almam gerektiğini bilmiyordum. Alalı 5-6 gün oldu ama bizden çok korkuyor elimizi yaklastirmamiza izin vermiyor. Başka bir petshop sahibi kusun artık yetişkin olduğunu ve kız olduğu için alisamayacagini değiştirmemizi söyledi ama ben seviyorum ve onu bırakmak istemiyorum. Abi avuclayarak kafesin icine koydu. Bize alışması için elimize yem alıp kafese sokmamizi soyledi denedik ama daha mı çok korktu bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Baska odaya gittiğimde ötmeye başlıyor ama beni sevdigi için mi yoksa başka şeyler dikkatini çektiği için mi bilmiyorum. Akşamları hava kararmaya başladığında çok sessizleşiyor. Nasil bize ısınmasını sağlayacağız ya da imkansız mı bilmiyorum. Bilgili kişiler yardımcı olursa çok sevinirim.

Hoş geldiniz. Öncelikle şunu söyleyim. Bu iş sabır işidir. Sabırlı olmak gerekir. Birkaç gün su yem değişimi dışında hiç ilgilenmeyin. Aynı odada ve ona yakın olun ama ona bakmayın bile. Sonra elinizi kafese koyup hareket etmeden durun uzun sürelerce. Eliniz kafesteyken hiç tedirgin olmadığını anladığınızda yavaş yavaş hareket ettirmeye de başlayın. sonra yavaşça elinizle ona yaklaşmaya çalışın tedirgin olursa ısrarcı olmayın elinize tamamen güvenmesini bekleyin. Sonra 4-5 saat aç bırakıp elinizden yem yedirmeye çalışabilirsiniz. elinizden yem yediğini gördüğünüzde size önemli ölçüde güvenmiş olacaktır. Youtube den perde yöntemini izleyip uygularsınız daha sonra.

Merhaba,
Kuşun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı(kafes tabanına koyun peçeteyi) 6-7 tane dışkının fotoğrafını paylaşınız. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya link atın.
Hassas teraziniz varsa kuşun ağırlığını ölçün ve bize yazın sonucu. Kuşta hastalık belirtisi olup olmadığını kontrol ediniz birkaç hafta.

Hoş geldiniz. Öncelikle şunu söyleyim. Bu iş sabır işidir. Sabırlı olmak gerekir. Birkaç gün su yem değişimi dışında hiç ilgilenmeyin. Aynı odada ve ona yakın olun ama ona bakmayın bile. Sonra elinizi kafese koyup hareket etmeden durun uzun sürelerce. Eliniz kafesteyken hiç tedirgin olmadığını anladığınızda yavaş yavaş hareket ettirmeye de başlayın. sonra yavaşça elinizle ona yaklaşmaya çalışın tedirgin olursa ısrarcı olmayın elinize tamamen güvenmesini bekleyin. Sonra 4-5 saat aç bırakıp elinizden yem yedirmeye çalışabilirsiniz. elinizden yem yediğini gördüğünüzde size önemli ölçüde güvenmiş olacaktır. Youtube den perde yöntemini izleyip uygularsınız daha sonra.

Merhaba,
Kuşun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı(kafes tabanına koyun peçeteyi) 6-7 tane dışkının fotoğrafını paylaşınız. Foto için hızlıresim com, video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya link atın.
Hassas teraziniz varsa kuşun ağırlığını ölçün ve bize yazın sonucu. Kuşta hastalık belirtisi olup olmadığını kontrol ediniz birkaç hafta.

Hapşırıyor ne yapmalıyım

Sürekli değilse önemsemeyin sürekli olursa kuşun videosunu ve dışkı resmini paylaşın

Sürekli değilse önemsemeyin sürekli olursa kuşun videosunu ve dışkı resmini paylaşın
Dun hic ilgilenmedim. Sadece suyunu degistirdim. Bugun ise Çok ötmeye başladı sabahtan beri kısa aralıklarla ötüyor.

Bir videosunu paylaşın ona göre yol çizelim

Göndermeyi yaptım. Hapşırma sesleri var yanlış anlamadıysam. Kısık sesleri yine ara tekrarlıyor ama sık değil yakalayamadım. L

Son düzenleme:
Kuşta bir hastalık yok gibi ama stres var. Sakin kalmalı korkmamalı. Muhtemelen sizden önce kalabalık kuş ortamındaydı. Birden bire yer değişmesi etkilemiş onu. Korkuyor. Birkaç gün rahat bırakın onu bi adapte olsun ortama

Evet baya kus vardı yanında. Tamamdır. Temizliğini yapmalimiyim onu da mı yapmayayım.

Geri