2. Kuş almak istiyorum

Çakırkuş

Yeni Üye
Merhaba, benim 1 yaşında muhabbet kuşum var. Aldığımdan beri istediğim bağı kuramadım. Elimden yem yiyor bana alışkın. Ama kafesinde mutlu hiç çıkmak dolaşmak istemiyor. Kafesin kenarında tünekte duruyor ya da içeride. Parmağıma gelmeyi nadiren kabul ediyor biraz durup geri kaçıyor. Kuşu erkek diye biliyorduk fakat 9-10 aylıkken ceresi kahverengiye döndü ve fotoğraf attığım forumlarda dişi olduğunu söylediler. Çok şaşırdım ve üzüldüm. O nedenle istediğim bağı kuramadığımı düşünüyorum. Yanına erkek yavru alsam onu kendime alıştırsam nasıl olur? Birbirlerine zarar verirler mi diye korkup cesaret edemiyorum. Fikirlerinizi almak istedim.

Kızgınlık dönemindeki dişiler agresif olur ve erkeği yaralayabilir. Yavru erkek atmayın kuşun yanına. Aynı yerde uçarken de siz kontrol edin dişi saldırırsa ayırın hemen.
Kuşların karakteristik yapısıyla da ilgili aslında biraz. Saldırmayadabilir. Ama siz yine de hemen aynı kafese koymayın.

Bu arada dişi kuşunuzun güncel videosunu ve beyaz peçete üzerine yaptığı 6-7 tane yeni dışkısının fotoğrafını paylaşınız. Kuşta sorun var mı bakalım 👍🏻

Merhaba, benim 1 yaşında muhabbet kuşum var. Aldığımdan beri istediğim bağı kuramadım. Elimden yem yiyor bana alışkın. Ama kafesinde mutlu hiç çıkmak dolaşmak istemiyor. Kafesin kenarında tünekte duruyor ya da içeride. Parmağıma gelmeyi nadiren kabul ediyor biraz durup geri kaçıyor. Kuşu erkek diye biliyorduk fakat 9-10 aylıkken ceresi kahverengiye döndü ve fotoğraf attığım forumlarda dişi olduğunu söylediler. Çok şaşırdım ve üzüldüm. O nedenle istediğim bağı kuramadığımı düşünüyorum. Yanına erkek yavru alsam onu kendime alıştırsam nasıl olur? Birbirlerine zarar verirler mi diye korkup cesaret edemiyorum. Fikirlerinizi almak istedim.
Alacak olursanız mutlaka farklı kafeste olmalılar eb az 2 hafta sonra dişiyi erkeğin kafesine atnalısınız.

Yine diyorum herzaman derim. Yetişkin tek kuşunuz varsa eğer ve eğitemediğini düşündüğünğzde, eğitim için yeni yavru alıp ona odaklanmak isteyenlere tavsiyemdir,
Ya elinizdekinden vazgeçin, vazgeçmek istemiyorsanız yanına yavru yerine yetişkin eş alın. Çiftinizin yavrulsrından birtane güzel bir erkek seçin ve hem eğitin hem konuşturun. Daha sonra çok kuş bakmak istemiyosanız çiftinizi ve diğer yavruları sahiplendirin. Süreç bu şekilde işlemeli bu benim fikrim. Kızgın genç veya yetişkin kuşun yanına yavru almak mantıklı ve doğru değildir. Eğitimide zordur ama imkansız değildir. Tercih sizin

Geri