lorcugamer
Yeni Üye
Bugün farkettim kuşlardan birisi yumurtlamış kafeste 6 tane muhabbet var hepsi ortalama 1.5-2 aylık. Yumurtlayan kuşun mavi olduğunu düşünüyorum hemen ayırmalımıyım?
Yanlış anladınız galiba kafesteki kuşların hepsi ort. 2 aylık. Beyaz, mavi olan 5.5 aylıkHemen ayırma üzülür bekle biraz kalsın bırak annesi baksın
Yanlış anladınız galiba kafesteki kuşların hepsi ort. 2 aylık. Beyaz, mavi olan 5.5 aylık
Bugün farkettim kuşlardan birisi yumurtlamış kafeste 6 tane muhabbet var hepsi ortalama 1.5-2 aylık. Yumurtlayan kuşun mavi olduğunu düşünüyorum hemen ayırmalımıyım?
Alabilirsin tabiki sorun olmaz
Başlık yanlış yazmışım 5 aylık.Bugün farkettim kuşlardan birisi yumurtlamış kafeste 6 tane muhabbet var hepsi ortalama 1.5-2 aylık. Yumurtlayan kuşun mavi olduğunu düşünüyorum hemen ayırmalımıyım?
Muhabbet kuşu yavrusu 2 haftalık oldugunda bile ayırabilirsin sorun olmazBaşlık yanlış yazmışım 5 aylık.
Akıllı yemliklerine yaklaşık 1 kaşık nijer tohumu haftada 1-2 kere, haftalık 2 kere sağlık tohumlarından veriyorum ve golden wings yem veriyorum.Erken yumurtlamış. Fazla kuvvetli mi bakıyorsunuz kuşlara. Aylık besleme şeklinizi yazar mısınız
Birkaç gün önce kontrol etmiştim kuşu çünki agresif davranıyordu poposundan anladım yumurtladıgını ama kafesi kontrol etmedim bugün altlarına peçete koyarken gördüm kırık haldeydi.Akıllı yemliklerine yaklaşık 1 kaşık nijer tohumu haftada 1-2 kere, haftalık 2 kere sağlık tohumlarından veriyorum ve golden wings yem veriyorum.
Nijeri azaltırım. vitaminlerinide veririm. 5 aylıktan biraz büyük olabilir şubatda çıktı yumurtadanNijer oranını azaltın. Probiyotik takviyesi ve multi vitamin takviyesi yapın. Kuş 5 aylıktan büyük olabilir. emin misiniz 5 aylık olduğundan ?
Tabi başlarım.Erkek ve dişileri ayrı kafese koymalımıyımProbiyotik de başlayın mutlaka.
Teşekkür ederim yardımınız için. Son sorum yumurtaladıgı çiftleşme yumurtasımı yoksa kızgınlıktanmı yaptıAyrı kafes her zaman daha iyi olur tabi. Eğer yavru istiyorsanız eş alın veya eş olduğu erkek varsa onla beraber bir kafese koyun.
Evet dişi kuşlar kızıştığında çiftleşme olsa da olmasa da hatta erkek sesi bile duymamış olsa yine yumurtlarlar. Buna kızgınlık yumurtası deniyor. Ama normal yumurtadan tek farkı dölsüz olması.Teşekkür ederim yardımınız için. Son sorum yumurtaladıgı çiftleşme yumurtasımı yoksa kızgınlıktanmı yaptı