ısınma problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hlya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hlya

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar..7-8 aylık bir sevda papağanım var..Mersinde yaşıyorum ve ev doğalgazsız tek ısınma yöntemi klima..ev bu sabah 19 dereceydi.Klimayıda açık bırakabilirim ama onlarda nefes problemleri yarattığını söylemişti veteriner.Petshoplara sorduğumda hiçbir şey yapmana gerek yok onlar durur diyorlar ama bu beni tatmin etmiyor.Bizlerde çok soğuk da yaşayabiliriz ölmeyiz ama eziyet çekeriz, kuşumun da eziyet çekmesini istemem.Forumda bir arkadaş ayak ısıtıcıyla ısıttığını yazmış ama ayak ısıtıcıları çok az ısı veren şeyler, pek ısıtacağını düşünemiyorum,kullanan var mı acaba..19 derecede kuş üşür mü, ısıtmak için önerileriniz nedir

Herhangi bir problem olmayacaktır. Aniden oluşan ısı degisimlerinden ve cereyandan koruyun. 19 derece uygun bir sıcaklık. Klimayı açık bırakmanıza gerek yok.

çok teşekkür ederim.19 derece gece düşüyor olabilir tabi bunu bilemiyorum.klimanın ne gibi sıkıntıları olur peki, nem makinesiyle kullansam sizce kurutma yapmaz mı

Doğrudan gelmezse bi problem olmaz ama bu kadar strese girmenize gerek yok. 14-15 derece bile iş görüyor. Kendi kuslarimdan bıkıyorum. Gayet iyi ve sagliklilar hamdolsun.

Nem düşük olursa ortam kuru olur ve ter hızlıca buharlaşıp daha soğuk hissetmemize neden olur. O yüzden nem seviyesi önemli.
En az %40 olmalı. Maksimum %60
%50 nem ideal.
Hava nemlendiricisi kullanın eğer nem oranı düşükse.

Nem düşük olursa ortam kuru olur ve ter hızlıca buharlaşıp daha soğuk hissetmemize neden olur. O yüzden nem seviyesi önemli.
En az %40 olmalı. Maksimum %60
%50 nem ideal.
Hava nemlendiricisi kullanın eğer nem oranı düşükse.
40 civarı oluyor nem.teşekkürler

Soğuktan değil sıcaktan korkun. Cereyeanda kalmadığı sürece sorun yok

Yazın Mersin sıcağında klimasız tuttum onu veteriner doğru yapmışsın bu hayvanların sıcakla problemi yok demişti.Doğrusu ne acaba

Sıcaklığın sabit olmasına ve nem seviyesine dikkat etmeniz yeterlidir. Ama aşırı soğuk ve aşırı sıcaklardan da korumalısınız

Geri