İp Şeklinde Dışkı, Halsizlik

DesertRose

Yeni Üye
Merhabalar. Dişi muhabbet kuşum yaklaşık 2 yıldır bende, 2022’de evimize kaçak olarak gelmişti. Sahibini bulamayınca bende kaldı.

Bendeki erkek kuş ile eşleşmiş fakat yumurtaların bir kısmı boş, bir kısmı ise gelişimini tamamlayamadan bozulmuştu. Daha sonra erkek vefat etti.

Çok fazla kızana girip kendi kendine yumurta atıyordu normalde. Ancak uzun süredir bunu yapmıyor.

Kendi kendine kanatlarını yolduğu için yaklaşık 1 aydır doğru düzgün uçamıyor. Göğsünde şişlik var gibi duruyor, bana geldiğinde de öyleydi ama ellediğimde herhangi bir kitle gelmiyor. Uzun süredir dışkısı da anormal geliyor. Ne yapacağımı bilemedim, bu nedenle sizin fikirlerinizi almak istedim.

Muhtemelen stres dışkısı. Ama iç parazit de olabilir. Tollisan u200 alın enseye bir damla damlatın. Daha kolay olacaksa eczaneden kontil alıp kullanmanız gerekecek. Mutlaka probiyotik de edinin. Stres açısından faydası olur.

Muhtemelen stres dışkısı. Ama iç parazit de olabilir. Tollisan u200 alın enseye bir damla damlatın. Daha kolay olacaksa eczaneden kontil alıp kullanmanız gerekecek. Mutlaka probiyotik de edinin. Stres açısından faydası olur.
Nede strese girmiş olabilir, eşi olmadığı için mi ?

Probiyotik olarak hangisini önerirsiniz ve nasıl kullanacağım, kısaca yazarsanız sevinirim.

Kanatlıoil prozim olabilir. Her gün verseniz bile olur. Kışın çeyrek suluğa 6 damla yazın yarım suluğa 6 damla. En geç 2 günde bir verin. İç parazit ilacı da kullanın ama mutlaka.

Kanatlıoil prozim olabilir. Her gün verseniz bile olur. Kışın çeyrek suluğa 6 damla yazın yarım suluğa 6 damla. En geç 2 günde bir verin. İç parazit ilacı da kullanın ama mutlaka.
İç parazit için ne kullanabilirim diye araştırma yaptım fakat kafam karıştı. Bir kaynak Genvit Prosil diyor, başka bir kaynak Levamizol etken maddeli bir ilaç diyor, parazit ilacından sonra K vitamini verilmeli yazıyor...

Veterinere götürsem çoğu anlamıyor, kanatlı uzmanı olan Vet ise evime oldukça uzak ve röntgen, muayene ilaç derken en az 1.500'lük olacağım. Kanatlıoil'de gezinirken Sarımsak Yağı gördüm. Etkili olmaz mı ?

İç parazit için ne kullanabilirim diye araştırma yaptım fakat kafam karıştı. Bir kaynak Genvit Prosil diyor, başka bir kaynak Levamizol etken maddeli bir ilaç diyor, parazit ilacından sonra K vitamini verilmeli yazıyor...

Veterinere götürsem çoğu anlamıyor, kanatlı uzmanı olan Vet ise evime oldukça uzak ve röntgen, muayene ilaç derken en az 1.500'lük olacağım. Kanatlıoil'de gezinirken Sarımsak Yağı gördüm. Etkili olmaz mı ?
Hayır sarımsak yağı önlem amaçlıdır tedavi için değil. Ne kullanmanız gerektiğini yazdım aslında. Ama isterseniz nilvermde olur. Levamizol etken maddelidir. Kontil ve u200 de çözecektir iç paraziti.

Bugün gittiğim Veteriner'den Nilverm aldım. Küçük bir şırınga da dış parazit için verdi, enseye tek bir damla uygulanması için.

Nilverm'i tam olarak nasıl kullanmalıyım ? Buradaki başka bir konuda, 3 gün boyunca suluğun 3'te birine mercimek tanesi kadar kullanılacağı yazıyordu. Bu doğru mudur ?

Bugün gittiğim Veteriner'den Nilverm aldım. Küçük bir şırınga da dış parazit için verdi, enseye tek bir damla uygulanması için.

Nilverm'i tam olarak nasıl kullanmalıyım ? Buradaki başka bir konuda, 3 gün boyunca suluğun 3'te birine mercimek tanesi kadar kullanılacağı yazıyordu. Bu doğru mudur ?
Hayır gecedeb suluk ve yemliği çıkarın. Sabah 10-11 gibi çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar katarak verin. Suyu içtiğini gördükten 1 saat sonra yemlikleri de takarsınız. 13 gün sonra aynı uygulamayı tekrarlarsınız. Ense damlasını yaptınız mı ?

Hayır gecedeb suluk ve yemliği çıkarın. Sabah 10-11 gibi çeyrek suluğa mercimek tanesi kadar katarak verin. Suyu içtiğini gördükten 1 saat sonra yemlikleri de takarsınız. 13 gün sonra aynı uygulamayı tekrarlarsınız. Ense damlasını yaptınız mı ?
Evet, ense damlamasını yaptım ama ne kadar başarılı olabildim 100% emin olamıyorum. Çünkü ense damlasını veteriner bana şırıngada verdi, şırınga ile de damlatmak çok zor oluyor. Bir de internette uyarı gördüm, damlatırken dikkat edin, 1 damladan fazla gitmemeli aksi takdirde zehirlenir yazıyordu. Emin olamadığım için belli bir süre sonra tekrar yapmak istiyorum.

Dün gece grpet'ten 1 adet Röhnfried Entrobac, 1 adet de Röhnfried Gervit Multivtamin sipariş ettim. Henüz kargolanmamış görünüyor ama iç parazit uygulamadan önce multivitamin veya probiyotik takviyesi vermem gerekir mi ? Yoksa direkt parazit işlemine mi geçeyim ?

Evet, ense damlamasını yaptım ama ne kadar başarılı olabildim 100% emin olamıyorum. Çünkü ense damlasını veteriner bana şırıngada verdi, şırınga ile de damlatmak çok zor oluyor. Bir de internette uyarı gördüm, damlatırken dikkat edin, 1 damladan fazla gitmemeli aksi takdirde zehirlenir yazıyordu. Emin olamadığım için belli bir süre sonra tekrar yapmak istiyorum.

Dün gece grpet'ten 1 adet Röhnfried Entrobac, 1 adet de Röhnfried Gervit Multivtamin sipariş ettim. Henüz kargolanmamış görünüyor ama iç parazit uygulamadan önce multivitamin veya probiyotik takviyesi vermem gerekir mi ? Yoksa direkt parazit işlemine mi geçeyim ?
Direkt verin sonra probiyotik kullanırsınız

Direkt verin sonra probiyotik kullanırsınız
Dediğiniz gibi gece yemlik ve suyu kafesten çıkardım. Sabah saat 10'da tarif ettiğiniz gibi ilacı verdim. Suluğu takar takmaz hemen gidip 2 defa su içti. Bu arada kafes zeminini temizlemek istedim ki yeni yapılan dışkıları daha rahat göreyim. Ben daha zemini takmadan önce 1 tane bırakmış. İlaçla ilgisi yok belki ama, yine ip gibi olsa da bu sefer ki daha normale benziyor. Saat 11'de yemliği takacağım.

Yalnız nerdeyse kuşun bana geldiği günden beri yani 2 yıldır, alt sırt kısmında yani kanatların bittiği kısımda, üst tarafında şişlik varmış gibi duruyor nedense.

Yemliği taktıktan sonra suluğu çıkarıp normal su ile yenileyecek miyim yoksa bu işlemi akşam mı yapacağım ?

Su akşama kadar kalsın. Şuan ilacın etki edip etmedipine karar vermek için erken

Bir süre probiyotiği kesintisiz verin. Dışkı dışında Hastalık belirtisi olursa yazarsınız. Gelişmelere göre karar veririz. Şuan antibiyotiklik bir durum yok.

Geri