Maşallah bereketli üretimler olsun. Gayet güzel kuşlar. Yalnız yumurtayı ılık bir suyla temizlemeni tavsiye ederim. Çünkü kabuk kalınlaşırsa yavru çıkamayabilir içerisinden. Tabii yumurtayı temizlerken çok hassas davranmalısın.
***kafesi koyduğunuz yer sessiz sakin bir yermi yoksa tv ninde bulunduğu akşamları oturulan bir odamı ?
***kafeste fotoğrafta görülen kuş oyuncaklarını çıkarttınızmı duruyormu ?
***hangi tür yemler ve mamaları ,vitaminleri hangi aralarda kullandınız ?
kafes sessiz sakin yerdeydi arada sırada girip çıktığımız bir odadaydı.çiftleştiklerini hiç görmedik. arada öpüştüklerini ve yuvaya girip çıktıklarını gördük sadece. yumurta gelince şaşırdık.
halkaları ve salıncak duruyor hiç çıkarmadık zaten normalde de onlarla ilgilenmiyorlardı o yüzden sorun olmadı oyuncaklar.
2 günde 1 yumurtalı havuçlu mama verdim. nijer katmadım. versele laga marka yem veriyorum. sularına damlalıkla 5-6 damla vitamin kattım 4 günde 1
şu an her su değişiminde vitamin katmaya devam ediyorum yavruların gelişimi için
benim kafesim m02
hagen in yuvalığı tahta yuvalıklara göre daha kullanışlı geldi bana ama eğer tek çift kuşunuz varsa ve temizliğine önem veriyorsanız hagen in yuvalığı pahalı olduğu için bir tane daha yedek tahta yuvalık alın ya da maddi durumunuz müsaitse yedek olarak bir hagen yuvalık daha alın. temizlerken yavruları ve anne babayı çok rahatsız etmeden hızlıca değiştirmenize imkan sağlar. yoksa temizleyip yerine takana kadar anne baba huzursuzlanıyor
[MENTION=16455]Rıfat Bor[/MENTION] Genelde araları çok oluyorsa ilk yavrularla son yavrunun maalesef böyle şeyler olabiliyor. Eğer yumurtadan ses geliyorsa zamanının da geldiğine inanıyorsanız tepesinden ufak bir çatlatma yapabilirsiniz çıkamıyorsa.
Tırnak ucuyla da yapabilirsin çok zedelemeden. Bir yere vurarak yapma derimbilgi için teşekkürler ileri de tekrar çıkmakta geciken yumurta olursa deneyelim. çatlatma ne şekilde yapılıyor? hafifçe bir yere vurarak mı yoksa kalem ucuyla delik şeklinde mi?