Çift mi oldular, düşman mı, çok gürültü yapıyorlar..

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Kahveci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kahveci

Yeni Üye
Katılım
1 Haz 2017
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
IMG_1687.JPG

Öncelikle forumda yeniyim. Bilgi alabileceğim fazla kimse yok ve internette bilgi kirliliği var malum.
Yetiştiricilerden yorum bekliyorum
Şimdiden teşekkür ederim.

Soruna gelirsek;

2 yaşında 30 kadar kelime konuşan yılışık bir erkek muhabbet kuşum var. Aşırı derecede ilgi düşkünü ve oyuncu olduğu için ilgiyi bizim üzerimizden eşine biraz kaydırırız umuduyla kendisine bir eş almak istedim. Uzun uğraşlar sonucu 1 yaşında çiftleşmeye hazır, daha önce yumurta yapmamış bir dişi buldum.
1 ay kadar izledim.
Birbirlerine yem verme aşamasına gelmediler. Kaptan (erkek muhabbet) dişiden eskiye nazaran daha az kaçıyorsa da dişinin istediği kadar yanaşmıyor, kendi oyuncakları ile meşgul, oyuncaklarını almamın bir faydası olmadı, oyuncaklarını aldığımda Kaptan bunalıma giriyor.
Dişi ise (adı Sultan), erkeği yani kaptanı kovalıyor, kanatlarını bulunduğu yerde hızla çırpıyor, bağırıyor, ancak kaptana (anladığım kadarıyla) ulaşamıyor.
Kaptan eskisi gibi uçmak istiyor, ben de çiftleşsinler diye daha az uçuruyorum, bu nedenle kaptan da huysuzlaşmaya başladı.
Son günlerde evin içinde müthiş bir ses var. Hem kızışma hem de kafeste kalma nedeniyle aşırı gürültü yapıyorlar, Sürekli bir bağırış kanat çırpma kaçma kovalama ve konuşma (ve konuşmaya çalışma) sesleri müthiş gürültü kirliliği oluşturdu.
Ben çiftleşsinler diye beklerken Kaptan bey Sultana konuşma öğretiyor sanırım, ki dişiden kelime çıkarmaya çalışırken çıkardıkları sesleri duyuyorum.
Her zaman evde değilim, izlediğim kadarıyla hala birbirlerine yem vermiyorlar, ancak biriki kere birbirlerinin gagalarını çekiştirdiklerini yani bir çeşit öpüştüklerini gördüm. ama çok nadir sanırım iki kez oldu bu.
Kesinlikle vurma yok. Ancak dişide erkeği kovalama var.
Her ikisinde de hırçınlık ve gürültücülük var.
Sorum 1 --- Sizce daha fazla beklemeden dişiyi elden çıkarıp kaptanla oyun oynamaya devam mı edeyim? Yoksa kendi hallerine bırakıp çiftleşmelerini mi bekleyeyim. Ya da umut yok mu?
Sorum 2 --- Kaptanın bütün bütün damızlık kuş haline gelmesini istemiyorum, bana olan ilgisi ve konuşması tamamen kaybolur mu?
Sorum 3--- Tünek hazırlarken ortası yuvarlak (delikli) olan parçanın üzerine kum koyduğum için parça kumun içinde kayboldu, o parçanın çok bir esprisi var mı? Ayrıca doğru tünek olmazsa sakat yavru ya da anne baba tarafından parçalanan yavru gibi korkularım var ne dersiniz?
Sorum 4 --- Kaptan aşırı derecede oyuncu bir kuş sürekli oyuncaklarını sağa sola fırlatan bir hali var, yavrular çıkarsa yavurları Kaptandan ya da Sultan dan korumak için ne yapmalıyım.

Fotoğraf da ekliyorum

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
 
Geri
Üst