Çıldırdı muhabbet kuşum

kadersiz144

Yeni Üye
Merhaba herkese hikayeyi yaziyorum 1.5 yaşında muhabbetim var tek büyüdü erkek çok ilgilenmedim diye tam yetişmedi yarı yabani bende yanına disi attım çok istekliydi ama dışı isteksiz çıktı bir hafta bolmadi. Daha sonra benim kuşu salmaya attık bir hafta bekledim eş secemedi hergun takip ettik bi yatar halsiz pozisyon aldi dün de rasgele disi attım ve eve getirdim ancak dışı istekli benimki fena saldırıyor yaklastirmiyor bu sebeple dışı de az hircinlasti benim kuş boynunu geri verip durmadan yatıyor ve hırçın oldu neden acaba

İki video attım umarım işe yararlar arada diğer pitirciklarimi da çektim onlara da yorum maviler çift sarılar çift olacak

Videoları kuşun yumurtadan çıkış anından itibaren paylaşsaydınız, 10 dakikadır kafayı geriye atma hareketi bekledim :)

Öncelikle beyaz-mavi kuşunuz maşallah çok güzel.
Dediğiniz kafayı geriye atma hareketi göremedim. Kaşınırken kafasını atmasından bahsediyorsanız normal. Ben sallabaş gibi bir şeyden bahsediyorsunuz sanmıştım. Şayet dediğiniz hareketi ben gözden kaçırdıysam saniye belirtin tekrar bakayım. Videolarda sorun göremedim gayet kendi hallerinde kuşlar gördüm. Yani enerjisizlik ve sağlıklısız bir görünümleri yoktu. Son videoda ise yorulmuş olabilir, uykusuz kalmış olabilir. Anlık olarak değil de genel duruma göre yorum yapılmalı.
Ayrıca dal darının olduğu dışkılarda da sorun göremedim. Sadece tek sorun dal darının yerde olması. Dışkıyla karışmış ve pislik olan dal darıyı kuşlar yememeli. Nasıl hasta olur anlamazsınız bile. Lütfen dal darıyı mandalla tele asın. Diğer ballı krakeri ise hiç vermeyin, kursak mantarına davetiye çıkartır.
Bu kadar kuşu ne erkek için mi aldınız? Yoksa birden fazla çift eşlemesi mi yapacaksınız?

Videoları kuşun yumurtadan çıkış anından itibaren paylaşsaydınız, 10 dakikadır kafayı geriye atma hareketi bekledim :)

Dediğiniz kafayı geriye atma hareketi göremedim. Kaşınırken kafasını atmasından bahsediyorsanız normal. Ben sallabaş gibi bir şeyden bahsediyorsunuz sanmıştım. Şayet dediğiniz hareketi ben gözden kaçırdıysam saniye belirtin tekrar bakayım. Videolarda sorun göremedim gayet kendi hallerinde kuşlar gördüm. Yani enerjisizlik ve sağlıklısız bir görünümleri yoktu. Son videoda ise yorulmuş olabilir, uykusuz kalmış olabilir. Anlık olarak değil de genel duruma göre yorum yapılmalı.
Ayrıca dal darının olduğu dışkılarda da sorun göremedim. Sadece tek sorun dal darının yerde olması. Dışkıyla karışmış ve pislik olan dal darıyı kuşlar yememeli. Nasıl hasta olur anlamazsınız bile. Lütfen dal darıyı mandalla tele asın. Diğer ballı krakeri ise hiç vermeyin, kursak mantarına davetiye çıkartır.
Bu kadar kuşu ne erkek için mi aldınız? Yoksa birden fazla çift eşlemesi mi yapacaksınız?
İlginiz için tşk ederim hızlı olsun diye video kesmedim hemen paylaşmak istedim kuşların genel halini de görün istedim dal dariyı yeni atmıştım kafesi yeni onları daha duzeltemedim krakerleri çekerim kuşlara çok iyi bakmak istiyorum çünkü canlılar birden fazla çift yapacak hepsi biri için değil diğer ikisi yawru yeni geldiler bakamayanlardan aldım onlarda bakımsız ilerleyen zamanda onlarda mavi beyaz gibi olurlar diğer mavi disi de yeni o da iyi olacak inşallah çok saol ilgin için öğrenecek çok seyim var sizden

Aslında kuşu bir hafta kadar üreticinin salma kafesine attık eş seçsin diye secmedi sessizlesti ve hircinlasti saldırgan oldu bu sebeple

Aslında evdeki kuşu salmaya atmak sağlıklı bir yöntem değil. Evet eş seçmede en güzelidir ama salmada hastalık vs kapma olasılığı yüksektir. Bu yüzden güvenilir bir yer olmadıkça önermezdim.
Diğer kuşlarıda gözlemleyin biraz zaman geçsin ortama alışsınlar, dışkıları hareketleri, enerjilerine bakarak sağlık durumları belli olur.
Sağlıklı bakım için vitamin ve probiyotik takviyelerini eksik etmeyin.

Aslında evdeki kuşu salmaya atmak sağlıklı bir yöntem değil. Evet eş seçmede en güzelidir ama salmada hastalık vs kapma olasılığı yüksektir. Bu yüzden güvenilir bir yer olmadıkça önermezdim.
Diğer kuşlarıda gözlemleyin biraz zaman geçsin ortama alışsınlar, dışkıları hareketleri, enerjilerine bakarak sağlık durumları belli olur.
Sağlıklı bakım için vitamin ve probiyotik takviyelerini eksik etmeyin

Daha çok şey yazardım da vaktinizi almayayım tesekkur ederim başka konularda görüşmek üzere

Geri