Sultan papağanım ölüyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PamirTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

PamirTR

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.

2 tane papağanım var birisi sultan diğeri güneş konur papağanı.

Geçen haftalarda konur papağanımda kursakda şişme kusma halsizlik vardı. Veterinere götürdük mantar var dedi zolax kullandırttı. Şuan toparladı deli gibi yem yiyor. Gelelim diğer sultana o biranda zayıfladı. Kuş yetiştiren bir arkadaş baktı. 2 kuşdada kuruma olduğunu söyledi göğüs kafasi bışak gibi olmus dedi. Kanarya yemi ve 4in1 diye bir ilaç var kullanın dedi. Konur papağanı iştahda sıkıntı yok sultan papağanımı el besleme maması aldık elle besliyoruz ne su içiyor ne yemek yiyor. Sallanıyor kafasını kaldıramıyor eşim çok kötü gözü yaslı durmuyor. Dün gece forumda gördüm koştum gittim mitostatin aldım. 1 damla ağızına damlattım. Sabah kuş bir tık daha canlı gibi seslerde çıkarıyordu. Şimdi eşim aradı öğlen saatlerinde yine kötüleşmiş sizlerden yardım almak istedim. En azından elimden gelen herşeyi yapayım vicdanen kötü hissetmeyeyim.

Not: hergün kafes altlıkları yem ve su kaplarını eşim sirkeyle yıkıyor tazeliyor sularında halen 4in1 katıyoruz yem konur papağanı kanarya yemi veriyoruz sultana el besleme maması veriyoruz.

Teşekkür ederim

Anlattığınız kadarıyla Muhtemelen mantar sultan paoağanına da bulaşmış. Konurpapağanını tedavi ederken sultan papağanını tedavi etmemişsiniz anladığım kadarıyla. Konur papağanını kaç gün tedavi ettiniz ? En az 10 gün tedavi edilmeli eksik kalmışsa nüksetme ihtimali var.
Sultan için önerim mix'e ek olarak mikostatin de katın suyuna 50 ml suya 5 damla şeklinde. Tek damla ilaçla iyileşmesini beklemek yanlış olur. En az 7 gün tedavi sonrası iyileşme görülür.
Mix ilacına yeni başlamışsanız devam edin. 4-5 gün kullanmış olmanıza rağmen en ufak gelişme olmamılsa kesin mikostatin ile devam edin.

Bu arada Videolarını ve dışkılarını paylaşırsanız işimiz daha kolay olur.
Video : streamable.com
Foto : Hızlıresim.com

Selçuk hocam biz orada veteriner mağduru olduk ben 2 kuşuda götürdüm sultan çok sağlıklı sağlık dedi durdu bunu bir kuşcu arkadaş gördü.

Konur papağanında zolax ı kestik 7 gün felan kullandık toparladık şuan konur için kanarya yemi ve mix i kullanıyoruz.

Sultan papağanına suyunada katalım dediğiniz ölçüde Birde şunu sormak isterim günde kaç damla ağızdan vereyim ve el besleme mamasını günde kaç defa vereyim

Görselleri yükleyip linkini atıyorum

İlginiz için çok teşekkür ederim

Salmonella veya mantar ya da her ikisi de olabilir. Kuşun son dışkılarını paylaşın.
Ağzında veya dışkısında kötü koku var mı?

Antibiyotik var mı elinizde? Ayrıca daha evvel hiç dış parazit damlası yapıldı mı kuşa?
Mama olarak ne veriyorsunuz sıcak vermeyin bilek yakmayacak ısıda olmalı,günde 4 saat aralıklarla 4 kez 2 ml mama verin

Petşoptan besleme maması alın. Altta yazdığım yazıyı da okuyun yine de.

Antibiyotik var mı elinizde? Ayrıca daha evvel hiç dış parazit damlası yapıldı mı kuşa?
Mama olarak ne veriyorsunuz sıcak vermeyin bilek yakmayacak ısıda olmalı,günde 4 saat aralıklarla 4 kez 2 ml mama verin
elimde sadece zolax var başka birşey yok parazit vs hiç birşey yapılmadı. kuşların 2 side yaşını daha doldurmadı hocam

Petşoptan besleme maması alın. Altta yazdığım yazıyı da okuyun yine de.

Şuan sultanı elle mama veriyorum 3 gündür petshopdan aldım. kaptan ne su ne yem yiyor suda veriyoruz.

konur papağanım da yemede içmede sıkıntısı yok kanarya yemine döndük onada suyuna 4.1 mix atıyoruz

şuan daha yeni kriz geçirir gibi kasılıyor gibi birşey oldu fotoğrafını çektim nefes alamıyor gibi anlıyamadım.

4.1 fotoğrafınıda atıyorum şimdi büyük bir işletmeden aldım

Kursaktan mı veriyorsunuz mamayı, evetse bilginiz var mı? Soluk borusuna verdiyseniz ölür.

Sultan papağının durumu kötü. Koksidiyoz var sanırım kuşta. Selçuk bey de görsün,ona göre ilaç önerisinde bulunur gerekirse. Yalnız mantar olsaydı ki dışkılar mantar dışkısı değil,iç parazit yani koksidiyoz sanırım dediğim gibi.

Kuşu kafese koyun,yanlışlıkla uçup bir yerlere çarpmasın. Nörolojik sorun yaşıyor anlaşılan.

Kuşu kafese koyun,yanlışlıkla uçup bir yerlere çarpmasın. Nörolojik sorun yaşıyor anlaşılan.
2 kuşda normalde kafese alıştırmadık bizlerle evin içinde rahat yasıyorlardı taki ne zaman hasta oldular 2 sinide ayrı kafeslere koyduk besliyeceğimiz zamnan çıkartıyoruz sadece.. mamayı kursağınamı nereye veriyoruz bilmiyorumda ağızını açtığında şırıngayla yavas yavas yemesini sağlıyoruz.

Geri