Muhabbet kuşumun ilaç tedavisi yanıt vermedi

denizyıldızı

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun bir, iki aydır ağızdan salya gelme, kafasını sürekli hızlıca sallama gibi belirtileri vardı. 15 gün TRIFLUCAN+probiyotik kullandı ilaç kullanırken belirtileri azalmış, dışkısı düzelmiş ve iyi durumda görünüyordu. İlacı kestikten sonra aynı belirtileri tekrar göstermeye başladı. Ek olarak keyifsiz durduğunu, tüy döküntüsü olduğunu ve su işlediğini gözlemledim. Videosunu ve dışkı resmini ekleyeceğim. Bilgilendirip yardımcı olursanız sevinirim.

Eski bir konunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ordan devam edinki kuşun öyküsünü bilelim. Tekrar tekrar aynı soruları sormayalım size. Ayrıca tedavi öncesi ve sonrası kuştaki her değişimi ayrıntılı olarak yazın.

Eski bir konunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ordan devam edinki kuşun öyküsünü bilelim. Tekrar tekrar aynı soruları sormayalım size. Ayrıca tedavi öncesi ve sonrası kuştaki her değişimi ayrıntılı olarak yazın.
Evet daha önce de bu konu hakkında yazmıştım birden fazla kuşum olduğu için karışıklık olmaması açısından yeni bir konu açtım. Detaylıca anlatayım. Kuşumun kursak mantarı olmasından şüpheleniyordum, yemini ax yediğini, ağzında salya oluştuğunu, bir iki kere köpük çıkardığını ve ağız kokusu olduğunu gözlemlemiştim. İlk başta videoda attığım gibi kafasını hızlıca sallıyordu sürekli ve kafesin alt kısımlarında durmayı tercih ediyordu. Bu yüzden hastalık şüphesiyle buraya yazdım. Sizin önerinizle trıflucan vermeye başladım 50 ml suya 5 damla ilk beş günden sonra probiyotik ile vermeye devam ettim ve 15 güne tamamladım. İlacı verdiğim süreçte hastalık belirtileri azalmıştı kafasını hızlıca sallama veya ağzından koku, köpük veya salya geldiğini görmedim. Daha az kafesin altına iniyordu, yemini de yiyordu. İlacı kestikten sonra sadece suyuna probiyotik verdim şuan ki durumuna gelirsek yemini yiyor ancak aynı şikayetler tekrarlanıyor ek olarak su dışkıladıgını görüyorum ve tüy döküyor.

Son düzenleme:
Daha önce mantar geçmişi var mıydı ? Triflucan veya zolax kullanılmış mıydı kuşa ?
İlacı kestikten sonra salyalı kusmaya kafasını sallayarak devam ediyor öyle mi ?
Kuşun güncel dışkılarını hızlıresim.com dan yükleyip paylaşın. Altına peçete serin peçeteye yapmış olsun gazete değil.
Eğer evde varsa iç parazit için ense damlası yapın. Yoksa edinin.

İlaç yetersiz gelmiş veyahut megabakteri olabilir. Ne dozajda verdiniz ilacı

Daha önce mantar geçmişi var mıydı ? Triflucan veya zolax kullanılmış mıydı kuşa ?
İlacı kestikten sonra salyalı kusmaya kafasını sallayarak devam ediyor öyle mi ?
Kuşun güncel dışkılarını hızlıresim.com dan yükleyip paylaşın. Altına peçete serin peçeteye yapmış olsun gazete değil.
?

Kusura bakmayın net değerlendirin diye gün içerisinde biraz fazla dışkılamasını bekledim, bu yüzden yeni cevap yazıyorum. Fazla yem yemediği için fotoğrafta attığın kadar çekebildim. Peçeteyi yemeye çalıştığı için kağıt kullanmak durumunda kalıyorum.
Benim baktığım zaman zarfında herhangi bir mantar veya hastalık gibi bir durumu olmadı. Zolax kullanmadı, trıflucan ilacını ise ilk kez kullandı. Sadece geçmiş zamanda birkaç kez probiyotik kullanmışlıgı var bu kadar.
Evet ilacı kestiğimden beri kafasını sallayarak ağzından salya çıkarmaya devam ediyor, kanatlarını titretiyor, tüy döküyor ve su işiyor.
Ense damlasını nasıl, ne miktarda ve ne kadar süre içerisinde kullanmalıyım?

aNvrwG.jpg

j1CrsRaJ3P.jpg

Hocam dışkılar kötü değil. Dediğim gibi eski konudan devam etseydiniz eski dışkılarla karşılaştırırdık. Tekrar triflucan + probiyotik başlayın. 7-10 gün kullanacağız duruma göre. Siz her gün gelişmeleri ve dışkı resmi paylaşırsınız.
Umarım megabacter değildir ama o ihtimal de var tabiki. Gelişmelere göre yol çizeriz. Gerekirse amphoterisin B başlarız.

Hocam dışkılar kötü değil. Dediğim gibi eski konudan devam etseydiniz eski dışkılarla karşılaştırırdık. Tekrar triflucan + probiyotik başlayın. 7-10 gün kullanacağız duruma göre. Siz her gün gelişmeleri ve dışkı resmi paylaşırsınız.
Umarım megabacter değildir ama o ihtimal de var tabiki. Gelişmelere göre yol çizeriz. Gerekirse amphoterisin B başlarız.
Buyrun bu ilaç kullanırken ki dışkıları. Tekrar ilaca bugün başlatıyorum. Aynı dozda mı vereyim ilacı 50 ml suya 5 damla trıflucan olarak?
A0ikK.jpg

lv_gqmU.jpg

Dışkı rengi yeşile dönmüş bu iyi gelişme. Evet 50 shya 5 damla her kullanımda şişeyi iyice çalkalayın ve günde 2 kez tazeleyin ilacını. Probiyotiğe de devam. Ayrıca ense damlası da uygulayın.

Son düzenleme:
Veterinerden ivermectin ense damlası isteyin verirler. Tek damla 12 gün sonra tek damla daha 2 doz uygulayacaksınız. Veterinere ulaşmak zorsa online olarak bitason da alabilirsiniz.

Merhaba, bir sorum olacaktı. Veteriner ivermectin ense damlasının zararlı olduğunu ve kuşlar için kullanılmaması gerekildigini söyledi doğru mu acaba?

Deri altı yüksek doz uygulamak veya içirmek zarar verebilir evet. Ama biz ense derisine damlatıyoruz. Deriden emilerek kana karıştığı için doz çoj az oluyor. Zarar vermez yani. Şimdiye kadar binlerce kuş kullandı.

Geri