Muhabbet kuşumun burnundan ses çıkıyor

Sıla444

Yeni Üye
İştahı yerinde hareketli dışkısı bazen normal bazen biraz sıvı. Kuyruğunda bazen çok hafif bir sekme oluyor ve 2 haftadır burnundan pıt pıt sesleri çıkıyor bazen bu artıyor ve cik cik sesleri de çıkıyor. Bazı günler azalıyor bazı günler artıyor. Kekik çayı ve kekik spreyi kullandım. Onun haricinde düzenli olarak probiyotik ve multivitamin veriyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

Eczaneden %2 lik iyot lugol alın. İlk gün 4-5 saat susuz kaldıktan sonra 50 ml suya 1 damla damlatarak verin. Sonraki günler 100 ml suya 1 damla şeklinde toplamda 4 gün takviye yapın. İkinci günün akşamı durum bildirin gerekirse antibiyotik başlarız.

Eczaneden %2 lik iyot lugol alın. İlk gün 4-5 saat susuz kaldıktan sonra 50 ml suya 1 damla damlatarak verin. Sonraki günler 100 ml suya 1 damla şeklinde toplamda 4 gün takviye yapın. İkinci günün akşamı durum bildirin gerekirse antibiyotik başlarız.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Kekik spreyi rahatlatıyor. Bu akşam yeniden vermemde bir sakınca var mı?

Kekik spreyi sıkmanızda sakınca yok. Ama ilaç kullanmadan kekikle olmaz tabi.

ikinci günde pıt pıt sesi devam ediyordu ama baya azalmıstı

ikinci günde pıt pıt sesi devam ediyordu ama
Kaybınız için üzüldüm?Başka kuşunuz var mı?

Kaybınız için üzüldüm?Başka kuşunuz var mı?
Hayır yok

2 gündür veriyordum o sesi çıkarmayı baya azaltmıştı ama bugun agzından kan gelerek öldü sanırım daha erken baslamalıydım
Başınız sağolsun 😔 sizin suçunuz değil hasta olduğunu anlamamışsınız.

Geri