Muhabbet kuşumu yıkadım

Altınay

Yeni Üye
Merhabalar. Muhabbet kuşumu yıkadım, yıkadıktan sonra halsizleşti, yem yememeye başladı ve sürekli uyuyor bu arada ishali yoktu. Ayrıca bu süreçte normal yem yemiyor sadece yulaf seçip yiyor yemin içinden.
Veteriner hekime götürdüm bir şey söylemedi sadece probiyotik verdi. Probiyotik kullandıktan sonra siyah sıvı kaka yapmaya başladı (sümüksü). Sizce ne olabilir? Ne yapmak gerekiyor? Acil yardım lütfen.

Son düzenleme:
Fotoları hızlıresim.com dan paylaşır mısınız. Erişim izni istiyor

Dışkılar kuşun yıkanmasıyla alakalı değil gibi. Eğer çıplak gözlede parlak siyah zift benzeri bir renkfeyse. Eczaneden bactrim ( tanıdık eczane yoksa reçete isterler ) yine eczaneden denflor veya veterinerden Tetramezhatine veya sulphamezathine alıp tedavi başlamalısınız. 50 ml suya 8 damla katın. Toz olursa 2 mercimek tanesi kadar.

Aynı suya denflor saşesinin 1/3'ünü katın fazla katmanız sorun olmaz.

Dışkılar kuşun yıkanmasıyla alakalı değil gibi. Eğer çıplak gözlede parlak siyah zift benzeri bir renkfeyse. Eczaneden bactrim ( tanıdık eczane yoksa reçete isterler ) yine eczaneden denflor veya veterinerden Tetramezhatine veya sulphamezathine alıp tedavi başlamalısınız. 50 ml suya 8 damla katın. Toz olursa 2 mercimek tanesi kadar.
Peki bir şey daha sormak istiyorum. Normalde kuşum çok hareketli ve konuşan bir kuş. Topları var yanından ayrılmaz sürekli oynardı. Şu an sadece uyuyor, cik bile demiyor neden olabilir? Hastalığı nedir? Veteriner probiyotik verdi ona devam edeyim mi keseyim mi? Bir de yazdığınız ilaçlardan sadece bir tanesini ml alayım? İki çeşit mi alayım?

Hocam zaman kaybediyorsunuz hastalığını sorgulamaya vakit yok. Hızlıca ya eczaneden bactrim şurup yada veterinerden yazdığım iki ilaçtan birini alın.
Ayrıca eczabeden triflucan ( yoksa mikostatin ve denflor ) alın.

Veterinerin verdiği probiyotiği de kullanacağız.

Yıkamadan evvel dışkıları nasıldı? Kuşu nasıl yıkadınız sabun şampuan kullandınız mı ?

Geri