Arkadaşlar bu hastalık yüzünden 3 adet vasıflı kuşumu kaybettim, bazı kuşta tıksırma, nezle ya da boğazına bir şey durmuş gibi öksürme, bazı kuşlarda göz etrafında şişme ve göz etrafındaki tüylerde dökülme şeklinde kendini gösteriyor. Çok bulaşıcı bir hastalık, benim üretimhanemin havalandırması iyi değildi, hemen hemen tüm kuşlara geçti, vitaform, neo terramycin kullandım en ufak bir fayda sağlamadı, baytril kullandım, önce geçti, bir kaç hafta sonra tekrarladı, konuyu çok araştırdım, teramisin göz kremi gözdeki şişliği indirse de tekrarlıyormuş, tetrasiklin ve doksisiklin etken maddeli antibiyotikler hastalığın tek çözümü, bu etken maddeleri içeren devamisin oblet gibi ilaçlar kullandım ama çözümü ornimix de buldum, bu ilaç güvercinlerde soğuk algınlığı için kullanılıyormuş ama muhabbet kuşlarında da işe yarıyor, ornimix 100 gr çok pahalı, ornimix ds 10 gr satılıyordu galiba, internetten veya güvercin ilaçları satan yerlerde bulabilirsiniz, ben sahibinden.com dan almıştım, facebookta da satanlar varmış...