Karadeniz Pet

4 Ay Süren İshali Sonunda Yendik, Tedavi Sürecini de Sizlerle Paylaşıyorum.

Evet gerçekten biraz pahalı, fakat güvenilirliğiyle alakalı ayağı sağlam basan makaleler var. Sanırım söylediğiniz gibi sodyum hipoklorittense, kolloidal gümüş suyu tercih etmek daha güvenli. Fakat nerede satıldığı söylenilmediği gibi sipariş verilebilecek sitelerdede en ucuzu 90 Tl. Öyle olmasaydı derhal alıp evde bulunduracaktım, sanırım bir süre daha baklemeliyim. Ama araştırdığım kadarıyla ben de bir sakıncasını bulamadım.
 
İnternet üzerindeki ürünlerin bir cogu tahmınımce sahtedir diye dusunuyorum,hangisine güvenicez ? Youtube de nasıl elde edılecegı ıle ılgılı vıdeolar var eger gumuse sahıpsenız bu sekılde elde edebılırsınız yada bulundugunuz yerdeki hastahane v.s gibi yerlere ortam dezenfeksiyonuna giden firmalarla irtibata gecıp onlardan temın edebilirsiniz.. Kendi hayvanlarımda kullandırmamı gerekticek bir durum cok sukur olmadı,kendım denemeden bır baskasınada denemesını ıstemeyemem,ama kesinlikle araştırılmalı.. Yakınımda bir vet kliniği ile irtibata gecıp çaresiz gibi gözüken yada kedi köpek gibi hayvanların enfeksiyon kapmıs yara v.b hastalıklarında denemesini isticem.. Denendiği zaman olumlu sonuclanacagı ıhtımalını yuksek umuyorum,zarar verme olasılıgının ıse dusuk.. Ama suana kadar bir deneme yapmadım.. Sırf bu iş için bir fare yada kobay alıp deneğe önce belli bir miktar antijen verip daha sonra bu gümüş suyunu denemeyi felan düşünüyorum :) Deneme gibi durum olursa sizi sonucla ilgili bilgilendiririm..
 
Çok seviniriz. Sanırım kimya laboratuvarlarında da bulunuyordur, eğer deneme yapacaksanız bir muhabbet kuşu üzerinden yapmanız daha sağlam olur :) Evde yapmak daha güvenilir görünüyor fakat fakat ppm ölçmek için alınacak cihazdı, saf gümüştü, pildi derken bir şişe hazır gümüş suyu parası vermiş oluruz neredeyse :)
 
ceren s yardım

ceren arkadasım benım kusumda 3 aydır bu durumda kullanmadıgım ilaç kalmadı.tam iyileşiyor gıbı oluyor sonra gene aynı.dışkısı hep suu.diğer ishaller gıbı degıl dıskı görüntüsü..yem de yıyor..acaba aynı hastalık mı ..sızınkı demı dıskı sulu gıbıydı acaba.veterıne goturdum kımse bır sey anlamadı.ıyı dedıler ama sureklı sulu dıskı olmaz.cesamolın baytrıl adını hatırlayamadıgım bırcok ılac kullnadım..sımdı kafamda karıstı..acaba aynı hastalık mı ..dsıkı oratada etraf sulu hep..zayıfladıda ..cumlelerım de garıp olmus kusura bakmayın.tedavı buldum dıye heyecanlıyım ama aynı zamanda korkuyorum aynı hastalık mı yoksa benım kusun hastalıgı baska mı dıye..3 ay once evın kapısı acık unutmusum..kedı gırmıs..kuşlar kafeste degıldı ama o zamandan berı ishal
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
"BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet" Muhabbet Kuşlarında;
Koordinasyon bozukluğuna, uyku haline, geçici bilinç kaybına, duyusal ve ya merkezi sinir sistemi hastalığına sebeb olabilir mi?

Tablet'i kullandım bir yemden biraz daha büyük bir parçayı toz haline getirip bir çay kaşığında üç, dört damla suda erittim. Ağzından damlalık ile tamamını verdim.; Muhabbet Kuşum ayakları üstünde duramamaya, yan/ön yatmaya, sürünmeye, hareket etmemeye başladı. Sanki felç geçirmiş gibi.
 
Son düzenleme:
Saygıdeğer site üyeleri, ishalle defalarca mücadele vermiş bir hayvansever olarak en ağırını çok değerli ustalarımız Orkun Gören ve Ruhi Saruhan sayesinde yendik. Her bilginin sonunda isimlerini anma gereği duyacağımdan şimdiden onlara teşekkür ediyorum. PAylaştığım bilgiler çoğunlukla onlaradn öğrendiğim bilgilerdir.

Bir yolculuk sonrası stres (yer,yem ve su değişikliği) nedeniyle başlayan inatçı bir ishale yakalandı kuşum ve bu durum 4 ay sürdü. Başlangıçta tavsiye üzerine 7 gün Ercefuryl kullandım fakat tam düzeldi derken tedavi bitimine yakın ishal tekrar başladı. Daha sonra veterinerin önerisiyle patates-pirinç ve araştırmalarım sonucu aspur diyetine başladım. Kuşum aspuru sevmedi, pirinç lapası suyu ve patates haşlaması ise yine 1-2 gün düzeltti ve diyet bitimine yakın ishal tekrar başladı. Aynı veteriner artık ilaç kullanmaya karar verdi ve Geosol kullandık. Geosol de aynı şekilde kısa bir düzelme sonrası etki etmedi. Bu sırada bir kuşçudan Limon&Sirke ürününü öğrendim. Sirkeyi verir vermez ishal normale döndü. 10 gün kullandım, sirkeyi kestikten sonra tekrar kabus başladı. Uyumadım. Sabahlara kadar tezleri, makaleleri, araştırmaları ve deneyleri okudum. Veterinerlik Fakültesine götürdüm. 4 ayrı laboratuvarda 5 ayrı dışkı tahlili yapıldı ve hepsi temiz çıktı. Sonunda bir veteriner durumun iç mantar olabileceğine kanaat getirdi ve Mikostatin kullanmaya başladık. Yine düzelir gibi oldu fakat sonuç yine aynıydı. Daha sonra başta bahsettiğim değerli ustalardan biriyle görüşme imkanı buldum. Kuşumun ishalinde yaklaşık 80. güne gelmiştik. Haftalarca süren bir ishalin muhakkak beraberinde KURUMA denilen illeti getireceğini ondan öğrendim. 8 gün boyu Biteral 250 mg tablet (1/6) uyguladık, amacımız ishalden önce megabakteriyi alt etmekti. Bu süreçte ishalde de ciddi bir düzelme oldu. Fakat tekrar aynı son.. En azından kurumadan kurtardık. Stresle başlayan bu ishal, fırsatçı bir mikrorganizmanın vücudunda bir takım ciddi bozukluklara yol açtığı kesin olmakla birlikte bakteri mi, mantar mı yoksa virüs mü anlamakta zorlandık. (Virüslerin maalesef tedavisi yok).Ama sirke önemli bir ipucuydu, muhtemelen inatçı bir mantar kuşuma musallat oldu ve tahlillerin yardımı olmadan da çözemiyorduk. Tahliller de hep temiz çıkıyordu. İyi bir veteriner," tahlillere inanmayın, ben temiz çıkmayan bir tahlil görmedim" dedi. Bu işi herkes yapamıyor çünkü. SON OLARAK;

BURAYI LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN;

Gerçekten usta bir isim çözümü bulunmayan ishaller için Belçikalı bir ustadan edindiği bilgiyi benimle paylaştı. Biliyorum okuyunca bana çok kızacaksınız ama kuşumun öylece ölmesini izlemek yerine elimde kalan son yöntem buydu ve denedim. Sizi kızdırmadan önce açıklamasını yapayım. Kuşumun ilacının adı Sodyum Hipoklorit. Kuş hastalıklarına neden olan tüm bakteri, mantar ve protozonlar üzerinde çok etkili. DOZAJ ÇOK ÖNEMLİ! Bana bu yöntemi söyleyen usta "eczanelerde Sodyum Hipoklorit aramayın, bulamazsınız" dedi. "Sodyum Hipoklorit dediğim; saf, sabunsuz ve parfümsüz çamaşır suyudur.". Kuşa çamaşır suyu verilmez diyecekler lütfen Dom...os ürünlerinin arka etiketlerinde Etkili Olduğu Mikroorganizmalar bölümünü dikkatle okusun. Deneyin demiyorum, aklınızda bulunsun. Kuşa verebileceğiniz ürünler markası kaliteli olmayan, parfümsüz ve sabunsuz ürünler. İçeriğinde sadece Sodyum Hipoklorit yazmalı. Genelde büyük marketlerin adını taşıyan, y,ne bu marketlerin sattığı çamaşır suları aradığımız niteliklere sahip. Ben Mi...s'un ürününü kullandım.100 cc suluğa normal bir şırıngayla, enjekte etmeden, 4 damla sodyum hipoklorit. İshali kesildikten sonra 2 gün daha devam edilecek. 1 gün temiz su, 2 gün probiyotik(ŞART), 2 gün vitamin kullanmalısınız. Ama Önce veteriner. Ama bu yöntemin çözüm bulunumadığı durumlarda ne kadar işe yaradığını ben gördüm. Bizim içtiğimiz damacana sularda ve çeşme sularında da sodyum hipoklorit kullanılıyor.

Bİlgiyi kendime saklayarak çare bulunabilecek durumlardaki kuşların ölümüne ve sahiplerinin yaşayacağı sıkıntıya göz yummamak adına, tepkilerinizi şimdiden göğüsleyerek yazdım. Benim için çok zor bir süreçti, minik dostumu kaybetmemek için gerçekten çok uykusuz bir yaz geçirdim. Ama değdi. Gerçekten değdi. Kuşa çamaşır suyunu lıkır lıkır içirin demiyorum, suyuna 4 damla koyun, tabii denemek isterseniz. Sabunlu ve parfümlü olanları zehirler, onlardan uzak durun. Paylaştığım için bana kızacak olan dostlarımı iyi anlıyorum fakat öbür türlü vicdanım rahat etmeyecekti. Dilerim kuşlarınız hiç hastalanmaz ve bunlara ihtiyaç duymazsınız. Herkese minik dostlarıyla sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

*Probiyotik de, Biteral de, sodyum hipoklorit de kaynatılmş içme suyuna verilmeli. Su normal ısıya döndükten sonra tabii, ne soğuk ne sıcak olmalı.
*İshal olan kuşa vitamin verilmez, mantar üremesine yol açar. Vitamin; ilaçtan ve probiyotikten sonra verilir.
*Her durumda antibiyotik kullanmayın. Eğer ishal mantar kaynaklı ise antifungal yerine antibiyotik vererek kuşa mantar yüklemesi yapmış olursunuz. Antibiyotik mantardan yapılır.
*Hemen ilaca ya da sirke gibi şeylere başvurmak yerine, patates-pirinç-aspur diyeti uygulayın. Olmazsa ilaca başvurun.
*Üşütme kaynaklı ishallerde önce üşütme tedavi edilmelidir.
*Kuşunuz strese neden olacak koşullara maruz kalacaksa (yer,yem, su değişikliği) suyuna Sera Diropur koyarak ya da bu neden oluşan basit ishali başlıngıcında yakalarsanız yine aynı ürünle durumu kolaylıkla çözebilirsiniz. Doğal bir üründür, Avidiare ise ilaçtır.
*Oksitetrasiklin içeren ishal ilaçları kullanırken kafeste kalsiyum kaynağı bulundurmayın. Oksitetrasiklin kalsiyuma tutunarak vücuttan atılır ve etkisni göremezsiniz. Tedavi gecikir ve hastalık ilerler.
Benin kuslarimda ishal 10 gündür bi uretimci arkadasdan almanyadan ozel olarak getirtdigi ilacdan verdi bi hafta kadar onu deneyecegim eger oda fayda etmezse sizin uyguladiginiz tedaviyi uygulamayi dusaunuyorum
 
Dilerim öncelikle kullanacğınız ilaç işe yarar, geçmiş olsun. İlacın adını ve sonucu da yazarsanı bilgilendirmiş olursunuz bizleri de.
 
İshalden önce ishale neden olan faktörleri önlerseniz kuşunuza hiçbirşey olmaz.Bakın hayvanlarda hastalık insanlardaki gibidir.Farkı yok.Akvaryumdaki balıklarınıza hergün etcil yem verirseniz hazımsızlıktan ölürler.Mutlaka bitkisel yem vermelisiniz.İnsanlarda böyledir.Hergün et yiyen adamda kanser başlangıcı bile görülebilir fakat dengeli beslenip sebze de yenirse insan daha sağlıklı olur.

Bizim kuşlara da gereğinden fazla sebze verirseniz dışkısı sulanır.Hele ki o marulları iyi yıkamazsanız midesinde direk bakteri oluşturup ölümüne neden olabilir.Kuşunuzu seviyorsanız yeri gelecek kendinizden daha iyi bakacaksınız.Ortam ısısı,dengeli beslenme,düzenli kaliteli vitamin,yeminden kuş kumunu eksik etmeme gibi nedenler kuşun sağlıklı yaşamasında önemi faktörler.

Muhabbet kuşları çok narinler.İşin içine ilaç kullanımı antibiyotik kullanımı girdimi o kuş eskisi gibi olamıyor.Organları zarar görüyor
 
ceren arkadasım benım kusumda 3 aydır bu durumda kullanmadıgım ilaç kalmadı.tam iyileşiyor gıbı oluyor sonra gene aynı.dışkısı hep suu.diğer ishaller gıbı degıl dıskı görüntüsü..yem de yıyor..acaba aynı hastalık mı ..sızınkı demı dıskı sulu gıbıydı acaba.veterıne goturdum kımse bır sey anlamadı.ıyı dedıler ama sureklı sulu dıskı olmaz.cesamolın baytrıl adını hatırlayamadıgım bırcok ılac kullnadım..sımdı kafamda karıstı..acaba aynı hastalık mı ..dsıkı oratada etraf sulu hep..zayıfladıda ..cumlelerım de garıp olmus kusura bakmayın.tedavı buldum dıye heyecanlıyım ama aynı zamanda korkuyorum aynı hastalık mı yoksa benım kusun hastalıgı baska mı dıye..3 ay once evın kapısı acık unutmusum..kedı gırmıs..kuşlar kafeste degıldı ama o zamandan berı ishal

Yeni gördüm kusura bakmayın. İnatçı ishaller genellikle mide ve bağırsakla ilgili problemlerden kaynaklanıyor. Kuşunuza önceklikle Limon&sirke adlı ürünü alıp suluğun 1/5 ine bu üründen kalanına da su koyup vermeyi deneyin. 5 gün kullanın. Eğer 2. veya 3. gün ishal kesilirse ve 5. gündne sonra temiz suyla ishal tekrar başlarsa çamaşır suyunu verebilirsiniz. Geçmiş olsun.

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:42 -->-> Daha önceki mesaj 13:40 --

BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Muhabbet Kuşlarında koordinasyon bozukluğu, uyku hali, geçici bilinç kaybı ve duyusal ve ya merkezi sinir sistemi hastalığına sebeb olurmu?

Kullandım; Kuş'un felç geçirmiş olmasın'dan şüpheliyim. Muhabbet Kuşumda hareket yok, yan yatıyor, denge yok.

Yeni gördüm kusura bakmayın. Bİteral'İn kuşlar üzerinde böyle bir etkisi yok. Birçok saka ve muhabbet kuşunda kullanılmış ve sonuç vermiş bir ilaçtır. Kuşunuzun durumu nedir bilemiyorum ama kas ve sinir sorunları için Evitse (e vitamini ve selenyum) adlı ürünü kullanmanızı öneririm.
 
[MENTION=6870]Uğur DOĞAN[/MENTION] [MENTION=11328]Ceren S.[/MENTION] Kuslarimi yaklasik alali 10 gün oldu kuslari aldigim yerde gayet diskilari iyiydi eve getirdim ve ishal basladi stresden dedim ama hala surmekde ishalleri
 
Yeni gördüm kusura bakmayın. İnatçı ishaller genellikle mide ve bağırsakla ilgili problemlerden kaynaklanıyor. Kuşunuza önceklikle Limon&sirke adlı ürünü alıp suluğun 1/5 ine bu üründen kalanına da su koyup vermeyi deneyin. 5 gün kullanın. Eğer 2. veya 3. gün ishal kesilirse ve 5. gündne sonra temiz suyla ishal tekrar başlarsa çamaşır suyunu verebilirsiniz. Geçmiş olsun.

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:42 -->-> Daha önceki mesaj 13:40 --



Yeni gördüm kusura bakmayın. Bİteral'İn kuşlar üzerinde böyle bir etkisi yok. Birçok saka ve muhabbet kuşunda kullanılmış ve sonuç vermiş bir ilaçtır. Kuşunuzun durumu nedir bilemiyorum ama kas ve sinir sorunları için Evitse (e vitamini ve selenyum) adlı ürünü kullanmanızı öneririm.


1zpkz6v.jpg


Maalesef, üzülerek belirtmeliyim ki Muhabbet Kuşumu bugün kaybettim.

Öncelikle;
"Yazdığım her şeyi Ceren hanımı tenzih ederek yazdığımı belirtmek isterim. Bu konuyu açarak Bilgi, Tecrübe paylaşımı için çok teşekkür ederim.
Önemli olan burada tam olarak ne olduğu? Tedavi sürecine geç mi kalındı? İshale bağlı kurumanın son evrede olmasına bağlı olarak vücut bu tedaviyi kaldıramadımı?"
Daha az Kuş ölümü ve sahiplerin yaşayacağı sıkıntının en az olması dileği ile.
 
Son düzenleme:
Maalesef Kuşum Öldü, Kurtaramadım.

Başınız sağolsun, bu işin kötü yanı da bu. Ne kadar uzun yaşarlarsa yaşasınlar, ömrümüz boyu yanımızda olamıyorlar.

-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:20 -->-> Daha önceki mesaj 22:18 --

[MENTION=6870]Uğur DOĞAN[/MENTION] [MENTION=11328]Ceren S.[/MENTION] Kuslarimi yaklasik alali 10 gün oldu kuslari aldigim yerde gayet diskilari iyiydi eve getirdim ve ishal basladi stresden dedim ama hala surmekde ishalleri

Stres nedeniyle başlamış olması mümkün fakat devam ediyorsa muhakkak bakteriyel ya da fungal başka bir rahatsızlık başlamış demektir. Çamaşır suyu için erken, önce veterinere götürmelisiniz.
 
Gebzede kanatli hayvanla ilgilenen veteriner malesef yok
 
merhaba size bir sorum olacak pazartesi günü iki tane yavru muhabbet kuşu aldım bir tanesi çarşamba günü ishale yakalandı aldığım yer bana deep fixin soğuk algınlığı ilacını kullanmamı tavsiye etti onu ve vitamin kullandım güçten düşmesin diye kanarya yemi yedirdim haşlanmış patates katiyen yemedi . şimdi anlıyorum ki hata etmişim ilaç kullanımında. bugün deep fix koymadım suyuna ama vitamin verdim biraz kilo verdi gibi aldığım güne göre. ve çok kabarıyor. ishali de normale döndü sıvısı normal ama biraz koyu renkte dışkısı. şimdi ne yapmalıyım antalyada yaşıyorum ve muhabbet kuşundan anlayan bi veteriner keşfedemedim maalesef. sizden ricam lütfen bir tavsiye verin. mantara yakalanmış mıdır? veya yapmam gereken birşey var mı?
 
merhaba size bir sorum olacak pazartesi günü iki tane yavru muhabbet kuşu aldım bir tanesi çarşamba günü ishale yakalandı aldığım yer bana deep fixin soğuk algınlığı ilacını kullanmamı tavsiye etti onu ve vitamin kullandım güçten düşmesin diye kanarya yemi yedirdim haşlanmış patates katiyen yemedi . şimdi anlıyorum ki hata etmişim ilaç kullanımında. bugün deep fix koymadım suyuna ama vitamin verdim biraz kilo verdi gibi aldığım güne göre. ve çok kabarıyor. ishali de normale döndü sıvısı normal ama biraz koyu renkte dışkısı. şimdi ne yapmalıyım antalyada yaşıyorum ve muhabbet kuşundan anlayan bi veteriner keşfedemedim maalesef. sizden ricam lütfen bir tavsiye verin. mantara yakalanmış mıdır? veya yapmam gereken birşey var mı?


İshali kesildiyse bu iyi bir durum.kanarya yemini ve ilaç kullanımını kesebilirsiniz.vitamin kullanımına devam edebilirsiniz fakat gün aşırı suyu değiştirmeniz ve bir gün normal su ertesi gün vitaminli su vermeniz gerekir.vitamin olarak orta seviyede avisol kullanım.altında bir ürün tavsiye etmem.birde kuşlarınız yavru gbi duruyor yeşillik sebze vs büyüyene kadar pek vermeyin.büyüyüncede yıkadıktan sonra kurulayarak verin.ayrıca kabuklu yemin kabuklarını kıramıyorlarsada kabuksuz yem vermeyi unutmayın.gece yatarken kuşların üstünü örtü gbi birşeyle örtün sıcak kalsınlar.cereyanda kalmayacak bir yerde kafeslerinin kalmasına dikkat edin.kilo alması için biraz büyüyünce mama yaparak ek gıdalara başlayabilirsiniz.geçmiş olsn.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
İshali kesildiyse bu iyi bir durum.kanarya yemini ve ilaç kullanımını kesebilirsiniz.vitamin kullanımına devam edebilirsiniz fakat gün aşırı suyu değiştirmeniz ve bir gün normal su ertesi gün vitaminli su vermeniz gerekir.vitamin olarak orta seviyede avisol kullanım.altında bir ürün tavsiye etmem.birde kuşlarınız yavru gbi duruyor yeşillik sebze vs büyüyene kadar pek vermeyin.büyüyüncede yıkadıktan sonra kurulayarak verin.ayrıca kabuklu yemin kabuklarını kıramıyorlarsada kabuksuz yem vermeyi unutmayın.gece yatarken kuşların üstünü örtü gbi birşeyle örtün sıcak kalsınlar.cereyanda kalmayacak bir yerde kafeslerinin kalmasına dikkat edin.kilo alması için biraz büyüyünce mama yaparak ek gıdalara başlayabilirsiniz.geçmiş olsn.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Çok teşekkür ederim hepsini uygulayacağım
 
Kullandığım probiyotik markası Diazyme 256. Memnunum. Bir de Levent Acar ustadan öğrendiğim keçiboynuzu tozlu mama ile kaybettiği kiloyu tekrar kazanmasını sağlıyorum.

Başka bir önemli husus da kuşun ishalle kaybettiği mineralleri ve elektrolidi muhakkak takviye etmelisiniz.
---------------------------------------------


ceren hn merhaba, yeni üye olduğum için size mesaj atamadım. benim kuşta da aynı durum maalesef var. şu an 29 gr.

nasıl kilo aldırabilirim? şırıngayla besleyemiyorum,kuş izin vermiyor. şuan sadece aspur veriyorum yiyor ama gramajı değişmiyor, muhtemelen kusuyor bir şekilde. keçiboynuzu mamasını tarif edebilir misiniz?

 
Merhaba bizde uzun suredir muhabbetkusumuzun ishalinden cekiyoruz birsuru sey denedim ama gecmiyor sizin yazinizi gordum ve ayni sekilde uygulamayi dusunuyorum. Ancak bi sorum olcak size biteral tableti toz hale getirip 1/5 ini mi suluguna karistirmaliyiz(suluk 100 ml) yoksa 1/6 sini mi ? Cunku ilk yazinizda 1/6 sonraki yazinizda 1/5 yazmissiniz acaba hangisi dogru ? Ve bir de keciboynuzu tozlu mamadan bahsetmissiniz.. bu mamanin tarifini de paylasirmisiniz rica etsem.. simdiden tesekkurler tecrubeleriniz benim icin cok cok onemli
 
Saygıdeğer site üyeleri, ishalle defalarca mücadele vermiş bir hayvansever olarak en ağırını çok değerli ustalarımız Orkun Gören ve Ruhi Saruhan sayesinde yendik. Her bilginin sonunda isimlerini anma gereği duyacağımdan şimdiden onlara teşekkür ediyorum. PAylaştığım bilgiler çoğunlukla onlaradn öğrendiğim bilgilerdir.

Bir yolculuk sonrası stres (yer,yem ve su değişikliği) nedeniyle başlayan inatçı bir ishale yakalandı kuşum ve bu durum 4 ay sürdü. Başlangıçta tavsiye üzerine 7 gün Ercefuryl kullandım fakat tam düzeldi derken tedavi bitimine yakın ishal tekrar başladı. Daha sonra veterinerin önerisiyle patates-pirinç ve araştırmalarım sonucu aspur diyetine başladım. Kuşum aspuru sevmedi, pirinç lapası suyu ve patates haşlaması ise yine 1-2 gün düzeltti ve diyet bitimine yakın ishal tekrar başladı. Aynı veteriner artık ilaç kullanmaya karar verdi ve Geosol kullandık. Geosol de aynı şekilde kısa bir düzelme sonrası etki etmedi. Bu sırada bir kuşçudan Limon&Sirke ürününü öğrendim. Sirkeyi verir vermez ishal normale döndü. 10 gün kullandım, sirkeyi kestikten sonra tekrar kabus başladı. Uyumadım. Sabahlara kadar tezleri, makaleleri, araştırmaları ve deneyleri okudum. Veterinerlik Fakültesine götürdüm. 4 ayrı laboratuvarda 5 ayrı dışkı tahlili yapıldı ve hepsi temiz çıktı. Sonunda bir veteriner durumun iç mantar olabileceğine kanaat getirdi ve Mikostatin kullanmaya başladık. Yine düzelir gibi oldu fakat sonuç yine aynıydı. Daha sonra başta bahsettiğim değerli ustalardan biriyle görüşme imkanı buldum. Kuşumun ishalinde yaklaşık 80. güne gelmiştik. Haftalarca süren bir ishalin muhakkak beraberinde KURUMA denilen illeti getireceğini ondan öğrendim. 8 gün boyu Biteral 250 mg tablet (1/6) uyguladık, amacımız ishalden önce megabakteriyi alt etmekti. Bu süreçte ishalde de ciddi bir düzelme oldu. Fakat tekrar aynı son.. En azından kurumadan kurtardık. Stresle başlayan bu ishal, fırsatçı bir mikrorganizmanın vücudunda bir takım ciddi bozukluklara yol açtığı kesin olmakla birlikte bakteri mi, mantar mı yoksa virüs mü anlamakta zorlandık. (Virüslerin maalesef tedavisi yok).Ama sirke önemli bir ipucuydu, muhtemelen inatçı bir mantar kuşuma musallat oldu ve tahlillerin yardımı olmadan da çözemiyorduk. Tahliller de hep temiz çıkıyordu. İyi bir veteriner," tahlillere inanmayın, ben temiz çıkmayan bir tahlil görmedim" dedi. Bu işi herkes yapamıyor çünkü. SON OLARAK;

BURAYI LÜTFEN DİKKATLE OKUYUN;

Gerçekten usta bir isim çözümü bulunmayan ishaller için Belçikalı bir ustadan edindiği bilgiyi benimle paylaştı. Biliyorum okuyunca bana çok kızacaksınız ama kuşumun öylece ölmesini izlemek yerine elimde kalan son yöntem buydu ve denedim. Sizi kızdırmadan önce açıklamasını yapayım. Kuşumun ilacının adı Sodyum Hipoklorit. Kuş hastalıklarına neden olan tüm bakteri, mantar ve protozonlar üzerinde çok etkili. DOZAJ ÇOK ÖNEMLİ! Bana bu yöntemi söyleyen usta "eczanelerde Sodyum Hipoklorit aramayın, bulamazsınız" dedi. "Sodyum Hipoklorit dediğim; saf, sabunsuz ve parfümsüz çamaşır suyudur.". Kuşa çamaşır suyu verilmez diyecekler lütfen Dom...os ürünlerinin arka etiketlerinde Etkili Olduğu Mikroorganizmalar bölümünü dikkatle okusun. Deneyin demiyorum, aklınızda bulunsun. Kuşa verebileceğiniz ürünler markası kaliteli olmayan, parfümsüz ve sabunsuz ürünler. İçeriğinde sadece Sodyum Hipoklorit yazmalı. Genelde büyük marketlerin adını taşıyan, y,ne bu marketlerin sattığı çamaşır suları aradığımız niteliklere sahip. Ben Mi...s'un ürününü kullandım.100 cc suluğa normal bir şırıngayla, enjekte etmeden, 4 damla sodyum hipoklorit. İshali kesildikten sonra 2 gün daha devam edilecek. 1 gün temiz su, 2 gün probiyotik(ŞART), 2 gün vitamin kullanmalısınız. Ama Önce veteriner. Ama bu yöntemin çözüm bulunumadığı durumlarda ne kadar işe yaradığını ben gördüm. Bizim içtiğimiz damacana sularda ve çeşme sularında da sodyum hipoklorit kullanılıyor.

Bİlgiyi kendime saklayarak çare bulunabilecek durumlardaki kuşların ölümüne ve sahiplerinin yaşayacağı sıkıntıya göz yummamak adına, tepkilerinizi şimdiden göğüsleyerek yazdım. Benim için çok zor bir süreçti, minik dostumu kaybetmemek için gerçekten çok uykusuz bir yaz geçirdim. Ama değdi. Gerçekten değdi. Kuşa çamaşır suyunu lıkır lıkır içirin demiyorum, suyuna 4 damla koyun, tabii denemek isterseniz. Sabunlu ve parfümlü olanları zehirler, onlardan uzak durun. Paylaştığım için bana kızacak olan dostlarımı iyi anlıyorum fakat öbür türlü vicdanım rahat etmeyecekti. Dilerim kuşlarınız hiç hastalanmaz ve bunlara ihtiyaç duymazsınız. Herkese minik dostlarıyla sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

*Probiyotik de, Biteral de, sodyum hipoklorit de kaynatılmş içme suyuna verilmeli. Su normal ısıya döndükten sonra tabii, ne soğuk ne sıcak olmalı.
*İshal olan kuşa vitamin verilmez, mantar üremesine yol açar. Vitamin; ilaçtan ve probiyotikten sonra verilir.
*Her durumda antibiyotik kullanmayın. Eğer ishal mantar kaynaklı ise antifungal yerine antibiyotik vererek kuşa mantar yüklemesi yapmış olursunuz. Antibiyotik mantardan yapılır.
*Hemen ilaca ya da sirke gibi şeylere başvurmak yerine, patates-pirinç-aspur diyeti uygulayın. Olmazsa ilaca başvurun.
*Üşütme kaynaklı ishallerde önce üşütme tedavi edilmelidir.
*Kuşunuz strese neden olacak koşullara maruz kalacaksa (yer,yem, su değişikliği) suyuna Sera Diropur koyarak ya da bu neden oluşan basit ishali başlıngıcında yakalarsanız yine aynı ürünle durumu kolaylıkla çözebilirsiniz. Doğal bir üründür, Avidiare ise ilaçtır.
*Oksitetrasiklin içeren ishal ilaçları kullanırken kafeste kalsiyum kaynağı bulundurmayın. Oksitetrasiklin kalsiyuma tutunarak vücuttan atılır ve etkisni göremezsiniz. Tedavi gecikir ve hastalık ilerler.
merhbalar bende 6ay ı gençkin ishale boguşuyorum 7 tanede kuşu mu kaybettdim neler denedim neler pirinç suyu haşlanmış papates
tetremazatin suflaemezatin bayrtril coxidin vb en son kurumaya girdiler bitarel bir ısmını kurtardım ama ishal devam ediyor buradan sodyum hipokroliti ögrendim uygulamaya çalışıyorum ama 2 gün bugun bi degişişlik yok kaç günde etkisini gösterir sade yem veriyorum hiç şeede vermiyorum
 
Geri
Üst